FORMULA 1

Ήρθε ο Φέτελ, έφυγε ο Αλόνσο

Ήρθε ο Φέτελ, έφυγε ο Αλόνσο

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του Φερνάντο Αλόνσο από την ομάδα και την απόκτηση του Σεμπάστιαν Φέτελ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανάσα δεν πρόλαβε η Ferrari! Πρώτα ανακοίνωσε το "διαζύγιο" με τον Φερνάντο Αλόνσο και λίγα λεπτά αργότερα δημοσιοποίησε το "γάμο" με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για τρία χρόνια.

Μετά από πέντε χρόνια παραμονής στο Μαρανέλο, έντεκα νίκες και... σχεδόν πρωταθλητής το 2010 και το 2012, ο Αλόνσο έφυγε από τη Ferrari με σχεδόν βέβαιο προορισμό τη McLaren, αν και η τελευταία θα ανακοινώσει το δίδυμο των οδηγών το Δεκέμβριο.

" Ήταν μια δύσκολη απόφαση να πάρω, αλλά το σκέφτηκα προσεκτικά και από την αρχή μέχρι το τέλος, η αγάπη μου για τη Ferrari ήταν η βασική μου σκέψη. Φεύγω από τη Scuderia Ferrari μετά από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας έφτασα στο ανώτερο επίπεδο επαγγελματικά, έχοντας να αντιμετωπίσω μεγάλες προκλήσεις που με έσπρωξαν στο να βρω νέα όρια", τόνισε ο Αλόνσο.

Έδωσε και μια απάντηση, λέγοντας "απέδειξα πως είμαι ομαδικός παίκτης, βάζοντας το συμφέρον της Scuderia πάνω από το δικό μου. Όταν έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον, το έκανα με τη Ferrari στην καρδιά μου, για την αγάπη μου για την ομάδα".

Η εποχή Φέτελ

Λίγα λεπτά αργότερα η Ferrari... ξαναχτύπησε, ανακοινώνοντας τη συμφωνία με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής το "διαζύγιο" του οποίου με τη Red Bull είχε ανακοινωθεί αρχές Οκτωβρίου, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα έχει παρτενέρ τον Κίμι Ράικονεν.

" Το επόμενο βήμα στην καριέρα μου θα το περάσω με τη Scuderia Ferrari και για μένα σημαίνει πως ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα", τόνισε ο Φέτελ και θυμήθηκε τον Μίχαελ Σουμάχερ:

" Όταν ήμουν παιδί, ο Μίχαελ Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το μεγαλύτερο είδωλο μου και τώρα είναι μεγάλη τιμή για μένα το να έχω την ευκαιρία να οδηγήσω μια Ferrari. Είχα πάρει την πρώτη γεύση από το τι σημαίνει το πνεύμα της Ferrari, όταν κατέκτησα την πρώτη νίκη μου στη Μόντσα το 2008 (με την Toro Rosso) με ένα κινητήρα που είχε κατασκευαστεί στο Μαρανέλο. Η Scuderia έχει μεγάλη παράδοση στο σπορ και έχω μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στην κορυφή. Θα δώσω όλο μου το είναι για να το καταφέρουμε".

Μαζί με τον Φέτελ πηγαίνουν στη Ferrari και μηχανικοί που έχουν συνεργαστεί μαζί του στην Toro Rosso και στη Red Bull. Ο επικεφαλής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι τόνισε πως η Ferrari εμπιστεύεται τον νεαρότερο πολυπρωταθλητή στην ιστορία της Φόρμουλα 1. " Με τον Σεμπάστιαν μοιραζόμαστε τη δίψα για τη νίκη μαζί με τον ενθουσιασμό, την εργατικότητα και την επιμονή, στοιχεία-κλειδιά για όλα τα μέλη της Scuderia να γράψουν μαζί ένα καινούργιο νικηφόρο κεφάλαιο στην ιστορία της Ferrari".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ