FORMULA 1

Hamilton χωρίς αντίπαλο

Hamilton χωρίς αντίπαλο

Ασταμάτητος για ακόμα μια φορά ο Βρετανός οδηγός στις κατατακτήριες δοκιμές στο βελγικό Grand Prix. 2ος ο Rosberg στο Spa. Απογοήτευσαν οι Ferrari. Ποινή 105 θέσεων στην εκκίνηση για τις δύο McLaren.

Για άλλη μια φορά οι Mercedes κυριάρχησαν σε κατατακτήριες δοκιμές, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει την 10η pole position στο φετινό Πρωτάθλημα - 48η στην καριέρα του στη Formula 1. Ούτε ο ομόσταβλός του Nico Rosberg μπόρεσε να απειλήσει τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή ο οποίος για έκτο σερί αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης.

Για την ιστορία, ο Hamilton έχει νικήσει μια φορά στο Spa, το 2010, έχοντας ξεκινήσει από την δεύτερη θέση, ενώ τις δύο προηγούμενες φορές που ξεκίνησε από την pole position, το 2008 και το 2013, τερμάτισε στην τρίτη θέση!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο Rosberg από την πλευρά του αρκέστηκε στη δεύτερη θέση όντας κατά 0.458” πιο αργός από τον ομόσταβλό του. Οι διαφορές των δύο Mercedes σε σχέση με τον ανταγωνισμό ήταν χαώδεις, τουλάχιστον στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο τρίτος Valtteri Bottas με την Williams ήταν 1.340” πιο αργός από τον Hamilton. Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Romain Grosjean με την Lotus, ωστόσο θα χάσει πέντε θέσεις στο γκριντ λόγω ποινής που δέχθηκε για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Sergio Perez που έφερε την Force India στην πέμπτη θέση, ενώ ο Daniel Ricciardo που είχε νικήσει πέρσι στο Spa, ήταν έκτος. Ακολούθησαν ο Felipe Massa με τον Pastor Maldonado, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Sebastian Vettel που αρκέστηκε στην 9η θέση (θα εκκινήσει 8ος λόγω της ποινής του Grosjean) όντας 1,6” πιο αργός από τον poleman.

Kάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το έργο των πιλότων της Ferrari στον 900ο αγώνα της ομάδας στην F1, καθώς πέραν του Vettel, o Kimi Raikkonen αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο Q2 με αποτέλεσμα να μείνει στην 14η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Carlos Sainz Jr.

Για πολλοστή φορά η παρουσία των McLaren ήταν απογοητευτική παρά το γεγονός ότι η Honda προχώρησε σε διπλή αλλαγή κινητήρων και στα δύο μονοθέσια. Το αποτέλεσμα είναι οι πιλότοι της ομάδας να έχουν δεχθεί συνολικά μόνο στο Spa ποινή αφαίρεσης 105 θέσεων (!!!) στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα. Με τους κανονισμούς ωστόσο να έχουν αλλάξει και να μην χρειάζεται οι πιλότοι να εκτίουν ποινές και κατά τη διάρκεια των αγώνων, Button και Αlonso θα ξεκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του γκριντ τον αυριανό αγώνα.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ο Hakkinen μιλάει για τον Schumi και θυμάται την εκπληκτική προσπέραση στο Spa

GP Βελγίου-FP2: Ταχύτερος και... εξοδούχος ο Rosberg (video)

GP Βελγίου-FP1: Rosberg παρά τα προβλήματα

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ