FORMULA 1

Hamilton παντός καιρού!

Hamilton παντός καιρού!

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στον αγώνα της πατρίδας του ανοίγοντας τη διαφορά του από τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg, που τερμάτισε 2ος, στους 17 βαθμούς. Έκπληξη, το παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος, αποτελεί η 3η θέση του Sebastian Vettel.

Βρέξει-χιονίσει η Mercedes θα κερδίσει! Οι Williams αιφνιδίασαν στην αρχή, ο καιρός έκανε τα δικά του στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, αλλά τίποτα τελικά δεν μπόρεσε να εμποδίσει τα “ασημένια βέλη” να βρεθούν για 6η φορά φέτος στο 1-2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά γι' αυτούς με τις Williams να κάνουν εκπληκτική εκκίνηση αιφνιδιάζοντάς τους. Ο Felipe Massa πήρε κεφάλι, ο Valtteri Bottas ήρθε δίπλα δίπλα με τον Hamilton, με τον Βρετανό να κρατάει τελικά τη θέση του όχι για πολύ όμως. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του καθώς στην ουρά του γκριντ έγινε ένας μικρός χαμός με τους Grosjean, Ricciardo, Button, Alonso να εμπλέκονται σε ατύχημα, με τον Γάλλο και τον Βρετανό να εγκαταλείπουν.

Όταν το safety car αποχώρησε από την πίστα, ο Hamilton επιτέθηκε στον Massa, αλλά βγήκε εκτός στην Club με αποτέλεσμα να περάσει 2ος ο Bottas. Με τις Williams στο 1-2 και τις Mercedes στο 3-4, ο αγώνας είχε αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον. Το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα μπορούσε η ιστορική βρετανική ομάδα να κάνει την έκπληξη.

Ο Massa μπροστά δεν μπορούσε να κάνει διαφορά με τον Bottas να τον πιέζει. Εκεί κάπου το έχασε και η ομάδα καθώς αρχικά τους ειδοποίησε να μην εμπλακούν σε μάχη, στη συνέχεια όμως πήρε πίσω την αρχική οδηγία λέγοντας στον Φινλανδό που έλεγε πως μπορούσε εύκολα να περάσει τον Βραζιλιάνο, ότι μπορεί να επιτεθεί αρκεί οποιαδήποτε κίνηση να είναι “καθαρή”.

Η ουσία είναι ότι όσο κι αν προσπάθησαν οι Williams δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν διαφορά από τις Mercedes. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην πρώτη επίσκεψη στα pits, η εικόνα να αλλάξει, με τον Hamilton να περνάει μπροστά από τους Massa - Bottas και τον Rosberg να είναι σε απόσταση αναπνοής από τις Williams.

Ο Βρετανός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με συνοπτικές διαδικασίες άνοιξε τη διαφορά του από τους διώκτες του, φτάνοντας μάλιστα σε κάποιο σημείο και τα 6,7 δευτερόλεπτα.

Στο μεταξύ τα σύννεφα που υπήρχαν στον ουρανό από νωρίς, άρχισαν να πυκνώνουν και να γίνονται απειλητικά. Φτάνοντας στον 37ο γύρο άρχισε να ψιχαλίζει σε κάποια σημεία. Το θέμα πλέον ήταν αν η κατάσταση του οδοστρώματος “σήκωνε” intermidiates ή τα slicks μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα καλή πρόσφυση.

Hamilton παντός καιρού!

Ο Kimi Raikkonen που μόλις είχε χάσει την 5η θέση από τον ομόσταβλό του, Sebastian Vettel, παίρνει το ρίσκο και μπαίνει για να βάλει λάστιχα για ενδιάμεσες συνθήκες. Δυστυχώς γι' αυτόν δεν του βγαίνει γιατί η βροχή άρχισε να πέφτει με ένταση λίγο αργότερα. Σε αυτές τις συνθήκες πάντως ο Rosberg εξαπέλυσε αντεπίθεση καταφέρνοντας μέσα σε λίγους γύρους να περάσει τους Bottas - Massa και να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση. Και μάλιστα ο ρυθμός οτυ ήταν τέτοιος που πλησίασε τον πρωτοπόρο Hamilton στα 1,5”.

Οι συνθήκες πια απαιτούν intermidiates και στον 44ο γύρο Hamilton μπαίνει για αλλαγή. Το ίδιο πράττει και ο Vettel που βρίσκεται στην 5η θέση. Ο Rosberg ακολουθεί στον επόμενο γύρο (45), με τις Williams που χάνουν πολύ έδαφος να μπαίνουν και αυτές στον ίδιο γύρο με τον Γερμανό.
Hamilton και Rosberg κρατούν το 1-2, ενώ στην τρίτη θέση, από το πουθενά, έχει ανέβει ο Vettel, εκμεταλλευόμενος τα… δώρα της Williams που σε απόλυτο ρυθμό ήταν σαφώς ταχύτερη από τη Ferrari.

Massa και Βottas ολοκλήρωσαν τον αγώνα στις θέσεις 4-5, ενώ έκτος ήταν ο Daniil Kvyat. Ο Nico Hulkenberg τερμάτισε στην έβδομη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Kimi Raikkonen, ο Sergio Perez και ο Fernando Alonso που πήρε τον πρώτο του βαθμό στο φετινό Πρωτάθλημα.

Για τον Hamilton αυτή ή 38η νίκη της καριέρας του στην F1 και η 5η στο φετινό Πρωτάθλημα.

Επόμενος σταθμός, το GP της Ουγγαρίας που διεξάγεται στις 26 του μηνός.

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver:

Inessa Tushkanova: To "κουνελάκι" των Ράλι (PHOTOS)

Οι τιμές των αυτοκινήτων ανά εταιρεία! (UPD)

Τον Νοέμβριο η Έκθεση Αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015»

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ