FORMULA 1

Hamilton και στο τέλος

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 08: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 8, 2016 in Northampton, England.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 08: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 8, 2016 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης και στο FP3 στο Silverstone με τον Nico Rosberg να επανέρχεται πολύ δυνατός έπειτα από την απουσία του στο FP2 την Παρασκευή.

Μπορεί στην αρχή της διαδικασίας να ήταν υγρή η πίστα, αλλά μόλις στέγνωσε και οι δύο Mercedes μπήκαν στην πίστα με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Η πρώτη προσπάθεια του Hamilton ήταν ταχύτερη κατά 0.097 s από αυτή του Rosberg μέχρι το ατύχημα του Marcus Ericsson που διέκοψε την διαδικασία για 17 λεπτά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Ericsson έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου στην έξοδο της Stowe, και έπεσε με το εμπρός μέρος στις εσωτερικές μπαριέρες. Η σφοδρή σύγκρουση διέλυσε το μονοθέσιό του, αλλά ευτυχώς ο Σουηδός πιλότος δεν έπαθε κάτι σοβαρό και μετά το τέλος της διαδικασίας πήγε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους γεγονός που δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στις κατατακτήριες.

Η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι με πέντε λεπτά να απομένουν και οι δύο Mercedes μπήκαν και πάλι στην πίστα με μαλακά ελαστικά. Ο Rosberg βελτίωσε αρχικά αλλά ο Hamilton έκανε στο τέλος την επίθεσή του και τον αφησε πίσω μόλις για 0.063 s. Οι δύο πιλότοι της Mercedes ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτεροι από τον τρίτο Daniel Ricciardo με την Red Bull, ενώ τέταρτος ήταν ο team-mate του Αυστραλού Max Verstappen.

Ο Sebastian Vettel ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Hamilton με την Ferrari και στο τέλος της διαδικασίας είχε και πάλι προβλήματα με το κιβώτιο. Το ίδιο πρόβλημα είχε και στο FP2 την Παρασκευή αλλά και στην Αυστρία που άλλαξε κιβώτιο και πήρε ποινή πέντε θέσεων στη εκκίνηση. Την ίδια ποινή δυστυχώς θα έχει και στην εκκίνηση για τον αγώνα στο Silverstone λόγω αλλαγής κιβωτίου.

Ο Valtteri Bottas με την Williams τερμάτισε στην 6η θέση με 1.832 s κενό από τον Hamilton, με τον Fernando Alonso με την McLaren στην 7η. Ο Nico Hulkenberg και Kimi Raikkonen βρέθηκαν στην 8η και 9η θέση.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Στο νοσοκομείο ο Marcus Ericsson
Η λατρεία του Vettel για τις κλασσικές μοτοσυκλέτες
Το πόρισμα της Pirelli για το κλατάρισμα του Vettel
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ