FORMULA 1

Hamilton: "Έπρεπε να μπω νωρίς για pit stop"

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, and Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany smile during a press conference after the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 26, 2017. Vettel won the race ahead of Hamilton. (AP Photo/Andy Brownbill)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, left, and Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany smile during a press conference after the Australian Grand Prix in Melbourne, Australia, Sunday, March 26, 2017. Vettel won the race ahead of Hamilton. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

O οδηγός της Mercedes υπερασπίζεται τις επιλογές στρατηγικής στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν

Παρότι είχε την pole position και κράτησε τα ηνία στην εκκίνηση, ο Lewis Hamilton ηττήθηκε στην Αυστραλία από τον Sebastian Vettel και τη Ferrari. Σύμφωνα με πολλούς το ρόλο της σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η επιλογή να μπει στα pit για αλλαγή ελαστικών μόλις στον 17ο γύρο. Δηλαδή έξι γύρους πριν τον μετέπειτα νικητή.

Ο Hamilton κόλλησε πίσω από τη Red Bull του Max Verstappen κι όταν ο οδηγός της Ferrari έβαλε και αυτός με τη σειρά του τα ελαστικά μαλακής γόμας, βρέθηκε μπροστά από τους δύο. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Μιλώντας στη μεικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα της Μελβούρνης, ο Hamilton υπερασπίστηκε την επιλογή του: "Είχαμε προβλήματα με τα ελαστικά. Είχαμε θέματα με την πρόσφυση από το ξεκίνημα και ότι κι αν έκανα, ο Seb είχε απάντηση, σημειώνοντας καλύτερους χρόνους. Προς το τέλος του stint με το αρχικό σετ ελαστικών βρήκα και κίνηση, τα ελαστικά μου άρχισαν να υπερθερμαίνονται και έτσι είχα χάσει εντελώς πρόσφυση. Η διαφορά μειωνόταν κι εγώ ήμουν ολοένα και πιο αργός. Έπρεπε να αλλάξω ελαστικά. Απλά μετά κόλλησα στην κίνηση. Ήταν ατυχές αλλά έτσι είναι οι αγώνες".

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του μη-εκτελεστικού αντιπροέδρου της Mercedes και θρύλου της Formula 1, Niki Lauda, στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports. "Η Ferrari ήταν αναμφίβολα ταχύτερες. Το αν βάζαμε τον Lewis λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα δεν θα άλλαζε κάτι», είπε ο Αυστριακός.

Photo credits: (AP Photo/Andy Brownbill)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ