FORMULA 1

Η τελευταία νίκη του Σουμάχερ

Η τελευταία νίκη του Σουμάχερ

Ο Μίχαελ Σουμάχερ αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία για 91η και τελευταία φορά, σαν σήμερα, στην Κίνα (φωτογραφίες και videos).

Στον προηγούμενο αγώνα, στη Μόντσα, ο Μίχαελ Σουμάχερ είχε ανακοινώσει την απόφαση του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Νίκησε στη Μόντσα για να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

Ακολούθησε το Grand Prix Κίνας και εκεί έμελλε να ανέβει για τελευταία φορά ο Σουμάχερ στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Σαν σήμερα (1/10) το 2006 ο Γερμανός κατέκτησε την 91η νίκη στην καριέρα του.

Η τελευταία νίκη του Σουμάχερ

Από την 6η θέση στην εκκίνηση ο Σουμάχερ βρέθηκε σύντομα στις πρώτες θέσεις και στην εξέλιξη του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε τη γκάφα της Renault να αλλάξει μόνο μπροστινά ελαστικά στο μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο. Τα ελαστικά της Michelin "φαγώθηκαν" από τη Renault, ο Σουμάχερ και ο δεύτερος οδηγός της Ferrari, Τζιανκάρλο Φιζικέλα μείωσαν τη διαφορά και προσπέρασαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Η Ferrari έβαλε τον Σουμάχερ στα πιτ την κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει ελαστικά. Ένα γύρο μετά μπήκε και ο πρωτοπόρος, ο Φιζικέλα. Ο Ιταλός δεν μπορούσε να κρατήσει πίσω του τον Σουμάχερ. Ο Αλόνσο πίεσε και πέρασε στη δεύτερη θέση, αλλά τερμάτισε δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον οδηγό της Ferrari.

Ο αγώνας:

Ο Σουμάχερ πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη όχι γιατί ήταν η τελευταία του (σ.σ. απέμεναν δύο αγώνες), έπιασε τον Αλόνσο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ευνοούνταν στην ισοβαθμία.

Η απονομή:

Στο επόμενο Grand Prix στη Σουζούκα ο κινητήρας της Ferrari έσπασε, ο Σουμάχερ εγκατέλειψε, ο Αλόνσο νίκησε και στέφθηκε για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στο Ιντερλάγκος.

Η τελευταία νίκη του Σουμάχερ

Η Ferrari είχε ήδη πάρει την απόφαση να τον αντικαταστήσει με τον Κίμι Ράικονεν το 2007. Επρόκειτο να καλύψει τη θέση του Φελίπε Μάσα μετά το ατύχημα του Βραζιλιάνου στην Ουγγαρία, αλλά ένας πρόσφατος τραυματισμός τον κράτησε μακριά. Το 2010 επέστρεψε στη Φόρμουλα 1 με τη Mercedes δίχως να καταφέρει να πάρει μια νίκη. Το 2012 αποχώρησε από τη Φόρμουλα 1, παραχωρώντας τη θέση του στον Λιούις Χάμιλτον.

Η τελευταία νίκη του Σουμάχερ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ