FORMULA 1

H Ferrari θέλει να κερδίσει άσχημα

H Ferrari θέλει να κερδίσει άσχημα

Έγινε η παρουσίαση του καινούργιου μονοθεσίου της Ferrari, η εμφάνιση του οποίου έχει προκαλέσει συζητήσεις. Διαβάστε τι δήλωσε ο σχεδιαστής Νικόλας Τομπάζης.

Δεν είναι όμορφες όλες οι Ferrari, αλλά είναι γρήγορες! Και αξιόπιστες, ελπίζουν στη Scuderia ενόψει της νέας σεζόν στη Φόρμουλα 1. Ώστε να έχει ο Φερνάντο Αλόνσο ένα μονοθέσιο με το οποίο θα καταφέρει να διεκδικήσει

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας, ονόματι F2012, στην ιστοσελίδα της Ferrari μετά τη ματαίωση της εκδήλωσης της παρουσίασης λόγω του χιονιά που έχει ντύσει στα άσπρα και το Μαρανέλο.

Ο Έλληνας σχεδιαστής της F2012, ο Νικόλας Τομπάζης , υπερασπίστηκε την... τιμή του δημιουργήματος του και αρνήθηκε πως το μονοθέσιο είναι "άσχημο". Έχει άσχημη... μύτη σαν το μονοθέσιο της Caterham.

" Υπήρξαν συζητήσεις πως το μονοθέσιο είναι άσχημο και πρέπει να ομολογήσω πως δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, γιατί δεν μοιράζομαι την ίδια άποψη. Έχω συνηθίσει αυτό το "καρούμπαλο" στη μύτη και νομίζω πως το μονοθέσιο αποτελεί καρπό μια λεπτομερούς δουλειάς. Σε ότι με αφορά, άσχημο μονοθέσιο είναι αυτό που δεν κερδίζει και όμορφο αυτό που κερδίζει. Θέλω να πιστεύω πως είναι ένα όμορφο μονοθέσιο και θα παρακολουθήσουμε την απόδοση του στους πρώτους αγώνες", υποστήριξε ο Τομπάζης που πήρε εντολή να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο με... επιθετική διάθεση.

H Ferrari θέλει να κερδίσει άσχημα

Ο επικεφαλής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι παραδέχθηκε πως το καινούργιο μονοθέσιο δεν είναι όμορφο, ωστόσο "αυτό δεν έχει σημασία στη Φόρμουλα 1. Αυτού του είδους οι επιλογές έρχονται από τεχνικούς περιορισμούς και περιορισμούς στους κανονισμούς. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την απόδοση του μονοθεσίου. Ο πρόεδρος μας (Λούκα ντι Μοντετζέμολο) έχει πει πως όμορφο ή άσχημο δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η απόδοση του μονοθεσίου".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ