FORMULA 1

Η συγκινητική τελευταία παράσταση του Μάσα στο Ιντερλάγκος

Η συγκινητική τελευταία παράσταση του Μάσα στο Ιντερλάγκος

Ο τελευταίος αγώνας του Φελίπε Μάσα στο Ιντερλάγκος τελείωσε άδοξα και ο Βραζιλιάνος ξέσπασε σε κλάματα με τους συμπατριώτες του να τον αποθεώνουν! (VIDEOS)

Η παρουσία του Φελίπε Μάσα στη F1 ολοκληρώνεται μετά από μια 14ετία. Στα 35του πια ο Βραζιλιάνος οδηγός θα σταματήσει στο τέλος της χρονιάς και ήθελε ο τελευταίος του αγώνας στο Ιντερλάγκος να είναι η καλύτερη δυνατή.

Δυστυχώς, όμως, για εκείνον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 46ο γύρο του αγώνα λόγω ενός λάθος που έκανε στην είσοδο του pit lane.

Ο Μάσα βγήκε έξω από το μονοθέσιο του φανερά απογοητευμένος και λίγο αργότερα, φανερά συγκινημένος, ξέσπασε σε κλάματα. Οι συμπατριώτες του άρχισαν αμέσως να τον χειροκροτούν με τον Βραζιλιάνο οδηγό να βαδίζει προς τα pits έχοντας στους ώμους του τη σημαία της πατρίδας του.

Η αποθέωση του όμως δεν σταμάτησε εκεί. Οι μηχανικοί όλων των ομάδων τον περίμεναν στα pits και τον χειροκρότησαν, ενώ αρκετοί από αυτούς έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Με αποκορύφωμα φυσικά εκείνους της Ferrari. Εκεί, άλλωστε, πέρασε εννιά χρόνια είτε ως οδηγός είτε ως οδηγός εξέλιξης.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήρθε όταν η γυναίκα του, Άννα Ραφαέλα μαζί με τον επτάχρονο γιο τους Φελιπίνιο έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν.

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ιντερλάγκος.

Η διετία που τον σημάδεψε

Σε αυτά τα 14 χρόνια του στη Formula 1 ο Μάσα ήταν ένας από τους αγαπητούς οδηγούς. Επί σειρά ετών ήταν το Νο2 στη Ferrari, ενώ το 2008 έφτασε πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ήθελε τη νίκη και ταυτόχρονα ο Χάμιλτον να μην τερματίσει πάνω από την έκτη θέση. Ο Μάσα έκανε το καθήκον του στη Βραζιλία και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αλλά ο Χάμιλτον εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Γκλοκ αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ελαστικά του κατάφερε να τον προσπεράσει στην προτελευταία στροφή του αγώνα και ενώ ο Μάσα είχε ήδη τερματίσει. Έτσι, ο Χάμιλτον με την πέμπτη θέση κατέκτησε το πρωτάθλημα με ένα βαθμό διαφορά από τον Μάσα.

Κι αν το 2008 ο Μάσα ήταν άτυχο το 2009 δεν μπορεί κάποιος να περιγράψει αυτό που του συνέβη. Στις 25 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Ουγγρικού γκραν πρι, ένα ελατήριο της ανάρτησης το οποίο ξεκόλλησε από το προπορευόμενο μονοθέσιο του Ρούμπενς Μπαρικέλο τον βρήκε στο πρόσωπο. Ο Μάσα έχασε τις αισθήσεις του και το μονοθέσιό του συνέχισε ευθεία, πέφτοντας πάνω στα προστατευτικά ελαστικά.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Βραζιλιάνος να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο της πίστας και από εκεί στην εντατική του πλησιέστερου νοσοκομείου με κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μάσα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Το "αντίο" του Μάσα στις πίστες της F1 θα ειπωθεί στο τελευταίο GP της φετινής σεζόν το οποίο θα είναι το 251ο της καριέρας του. Σε αυτά έχει καταφέρει να πάρει έντεκα νίκες, 41 φορές να βρεθεί στο βάθρο και να μαζέψει 1122 βαθμούς.

Θυμηθείτε το συγκλονιστικό Γκραν Πρι του Ιντερλάγκος του 2008, αλλά και το ατύχημα του Μάσα στην Ουγγαρία



TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ