FORMULA 1

H Renault επιβεβαίωσε τις επαφές με McLaren

Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17.
Hungarian Grand Prix, Saturday 29th July 2017. Budapest, Hungary.
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Hungarian Grand Prix, Saturday 29th July 2017. Budapest, Hungary. RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM

O διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, παραδέχθηκε για πρώτη φορά τις συζητήσεις με την McLaren.

Η ώρα που η McLaren θα πρέπει να πάρει μία οριστική απόφαση σχετικά με τον συνεργάτη της στον τομέα παροχής υβριδικών μηχανών ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 πλησιάζει.

Και ενώ τα περιθώρια στενεύουν, η Renault επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, επιβεβαιώνοντας όμως τους προβληματισμούς που είχαν ήδη διαρρεύσει.

Η γαλλική εταιρεία προμηθεύει με μονάδες ισχύος τις Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso και φυσικά την δική της, εργοστασιακή ομάδα. Δεν θέλει να ανεβάσει τον αριθμό των ομάδων σε τέσσερις και μιας και οι συζητήσεις της STR με τη Honda οδήγησαν σε αδιέξοδο, κατά εκεί φαίνεται να πηγαίνουν και αυτές της McLaren με τη Renault.

"Έχουμε πολυετές συμβόλαια με τις Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Για να είμαι ειλικρινής, είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις. Και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είχαμε συζητήσεις με τη McLaren αλλά υπάρχουν περιορισμοί σε ότι αφορά στην παροχή υβριδικών μηχανών σε περισσότερες από τρεις ομάδες.

Παράλληλα, θεωρώ πως δεν θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό συνεργατών χωρίς να μειώσουμε το επίπεδο παροχών προς τις άλλες ομάδες μας. Για μας η συνεργασία μας με τη Red Bull είναι σημαντική. Κρατάει χρόνια και θέλουμε να συνεχιστεί έως το 2020", είπε ο Abiteboul στο motorsport.com.

‘Ναι μεν αλλά' μας λέει δηλαδή ο Γάλλος. Βέβαια στη Formula 1, ποτέ μη λες ποτέ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ