FORMULA 1

Η παράξενη σύγκρουση Vettel-Stroll

GP ITALIA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP ITALIA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Grand Prix Μαλαισίας, έλαβε χώρα ένα πολύ παράξενο συμβάν με την σύγκρουση Vettel και Stroll.

Η συμπλήρωση των 56 γύρων του Grand Prix Μαλαισίας βρήκε τον Max Verstappen νικητή, με τους Lewis Hamilton και Danel Riciciardo να συμπληρώνουν το βάθρο στη Σεπάνγκ. Όμως το πέσιμο της καρό σημαίας συνοδεύτηκε και από ένα ασυνήθιστο συμβάν, καθώς Sebastian Vettel και Lance Stroll συγκρούστηκαν στο γύρο επιστροφής στα pit.

Από τη σύγκρουση διαλύθηκε το πίσω μέρος της Ferrari, οι μηχανικοί της οποίας εξετάζουν το κιβώτιο ταχυτήτων που αν χρειαστεί αντικατάσταση, θα επιφέρει στον Γερμανό ποινή 5 θέσεων στο grid του επόμενου αγώνα, που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή στη Σουζούκα της Ιαπωνίας.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να πως δεν είχε ένας εκ των δύο αποκλειστική ευθύνη για το συμβάν και δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες.

"Ήμουν στην εξωτερική για να ‘μαζέψω’ λάστιχο. Νομίζω πως ο Lance δεν κοιτούσε, κοιτούσε το τιμόνι του. Ήθελε να κάνει το ίδιο, του έδωσα χώρο αλλά ήταν αργά. Συγκρουστήκαμε και ήταν κάτι που δεν υπήρχε λόγος να συμβεί. Απλά δεν κοίταξε αν υπήρχε κάποιος δεξιά του", είπε ο Vettel.

Ο νεαρός Καναδός είχε αντίθετη άποψη: «Δε μου έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. Ήμουν στο γύρο επιστροφής στα Pit, ήρθε από την εξωτερική συνεχίζοντας να πιέζει και συγκρουστήκαμε. Ήταν πολύ παράξενο καθώς ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί αλλά νομίζω πως κανείς μας δεν το ήθελε.

Δείτε το συμβάν από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες και διαμορφώστε τη δική σας άποψη…



TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ