FORMULA 1

Η Nissan μπαίνει στα ηλεκτρικά μονοθέσια

Η Nissan μπαίνει στα ηλεκτρικά μονοθέσια

Η Nissan θα κάνει ντεμπούτο στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα ABB FIA της Formula Ε, και θα είναι η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανίαπου θα το κάνει πράξη, στην αρχή της πέμπτης σεζόν,στα τέλη του 2018.

Από τη στιγμή που η Nissan έστρεψε το βλέμμα της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ήταν φυσικό να ενδυναμώσει αυτή τη παρουσία, με την κορυφαία εκδοχή του είδους, το πρωτάθλημα ηλεκτρικό μονοθεσίων.

Ετσι, η Nissan θα κάνει ντεμπούτο στο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα ABB FIA της Formula Ε, και θα είναι η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που θα το κάνει πράξη, στην αρχή της πέμπτης σεζόν, στα τέλη του 2018. Η Nissan θα αποκαλύψει περισσότερα για την Formula E στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στην πέμπτη σεζόν, οι ομάδες θα έχουν νέο συνδυασμό σασί / μπαταρίας και νέους κινητήρες, ώστε να εξαλείψουν την ανάγκη αλλαγής αυτοκινήτων στην μέση του αγώνα, κάτι που γινόταν στους προγενέστερους αγώνες της Formula Ε.

Η είσοδος της Nissan στην Formula E, ως παγκόσμια ηγέτιδας στην τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, γίνεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς θα συμπέσει με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του πρωταθλήματος. Αποτελεί επίσης μια υψηλής απόδοσης έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Η Nissan κατασκευάζει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, το Nissan LEAF, έχοντας ήδη λανσάρει μια νέα έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Εξάλλου, η Nissan θα "ρίξει" στην μάχη τέσσερα, αναβαθμισμένα Nissan GT-R NISMO GT500, με στόχο να επανακτήσει τα πρωταθλήματα που κέρδισε το 2014 και το 2015.

Εξάλλου, θα συμμετάσχει στην κατηγορία SUPER GT GT300 με δύο Nissan GT-R NISMO GT3, αυτοκίνητα θα κάνουν επίσης ντεμπούτο στο Blancpain GT της Ασίας, ενώ η μάρκα θα λάβει μέρος και στο Κύπελλο Αντοχής του Blancpain GT στην Ευρώπη. Η Nissan θα εκπροσωπηθεί και σε αγώνες με πρωτότυπα, ως προμηθευτής κινητήρων, στον Καναδά το πρωτάθλημα Nissan Micra Cup θα συνεχιστεί για την τέταρτη σεζόν του και στην Αυστραλία θα έχει νέο οδηγό στο τιμόνι των αγωνιστικών Nissan Altima…

www.driveandtravel.gr

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ