FORMULA 1

Η Mercedes "τρόμαξε" τον Ricciardo

Η Mercedes "τρόμαξε" τον Ricciardo

Ο οδηγός της Red Bull Racing σχολιάζει λίγο πριν το Grand Prix του Καναδά την ειδική χαρτογράφηση των υβριδικών μηχανών με το αστέρι.

Μπορεί φέτος οι Mercedes να μην είναι ανίκητες στις κατατακτήριες δοκιμές όμως εξακολουθούν να έχουν ένα κρυφό χαρτί την ώρα της διεκδίκησης της pole position. Μία ακραία χαρτογράφηση των υβριδικών μηχανών που χρησιμοποιείται μόνο στους γύρους του Q3 και δίνει τη μέγιστη δυνατή ισχύ στις W08 EQ Power+.

Το πόσο αυτή βοηθάει τα ασημί βέλη, μπορεί να φανερωθεί μέσω αντιπαραβολής των διαφορών τους από τις Red Bull. Που στο Q2 είχαν διαφορά στις επιδόσεις τους που κυμαινόταν ανάμεσα στα 2 και τα 3 δέκατα του δευτερολέπτου αλλά στο Q3 άγγιξαν το ολόκληρο δευτερόλεπτο! Πως να μη… τρομάξει ο Daniel Ricciardo με αυτή τη μεταμόρφωση;

"Στο Q2 ήμασταν πολύ κοντά αλλά φαίνεται πως στο Q3 πάτησαν το διακόπτη. Έχουν πάντα κάτι έξτρα στο Q3. Θα ήθελα πολύ να είχα την ισχύ της Mercedes, αυτή που είχαν στο Q3. Ήταν σχεδόν τρομακτική! Θα κάνουμε ότι μπορούμε στον αγώνα, ποντάροντας κυρίως στο σασί μας που έχει πολλές αναβαθμίσεις. Οι Mercedes είναι ισχυρές αλλά δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο ρυθμό και στον αγώνα, είμαι σίγουρος πως θα πρέπει να μειώσουν ισχύ στην πορεία. Και παράλληλα, φέτος δεν συνεργάζονται το ίδιο καλά με τα ελαστικά", είπε ο Αυστραλός.

Ο Ricciardo εκκινεί στο Grand Prix Καναδά από την έκτη θέση του grid. Όπως και το 2014. Τότε είχαμε έναν χαοτικό αγώνα, που τον βρήκε νικητή. Φέτος;

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ