FORMULA 1

H McLaren χάνει 3sec στις ευθείες!

Sochi Autodrom, Sochi, Russia. 
Saturday 29 April 2017.
Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. 
Photo: Glenn Dunbar/McLaren
ref: Digital Image _31I9612
Sochi Autodrom, Sochi, Russia. Saturday 29 April 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _31I9612 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Ο Fernando Alonso δίνει τρομακτική τάξη μεγέθους της υστέρησης της Honda, υποστηρίζοντας ότι είναι απίστευτο πόσο χρόνο χάνει στις ευθείες.

Διανύουμε ήδη το τέταρτο αγωνιστικό τριήμερο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017 και κανένα μονοθέσιο της McLaren δεν έχει δει ακόμα την καρό σημαία. Και παράλληλα, τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας της υβριδικής μηχανής της Honda είναι τέτοια που δεν αφήνουν περιθώρια για θετικά αποτελέσματα.

Παρότι από χθες η διάθεση του Fernando Alonso ήταν καλή, στο τέλος του δεύτερου μέρους των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, ακούστηκε μέσω team radio να λέει «απίστευτο». Μια ματιά στους χρόνους τον δικαιολογεί καθώς ο χρόνος που τον έφερε 15 στην κατάταξη, ήταν 3.5 δευτερόλεπτα πιο αργός από εκείνον που χάρισε την pole position στον Sebastian Vettel.

"Είναι απίστευτο το πόσο έδαφος χάνουμε στις ευθείες. Νομίζω ήταν 1.3 δευτερόλεπτα μόνο στον πρώτο τομέα, που έχει μία στροφή μόνο. Εκεί δεν έχουμε προβλήματα. Στις ευθείες αυτής της πίστας χάνουμε συνολικά 2.5 με 3 δευτερόλεπτα, πράγμα που είναι λίγο… το ξέραμε πριν έρθουμε εδώ αλλά όταν έρχεται η ώρα των κατατακτήριων, πάντα ελπίζεις για κάτι καλύτερο", είπε ο Ισπανός.

Πάντως ο 35χρονος για μία ακόμα φορά ήταν πολύ ταχύτερος του teammate του, Stoffel Vandoorne, που ήταν επτά δέκατα πιο αργός και αποκλείστηκε στο Q1.

Photo credits: Mclaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ