FORMULA 1

Η μάχη αρέσει στον Hamilton

Η μάχη αρέσει στον Hamilton
WOLFGANG WILHELM FOR DAIMLER AG

O οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton, μίλησε για τη νίκη του στο GP της Κίνας, την αγωνιστική κόντρα με τη Ferrari και τον εκπληκτικό στη βροχή, Verstappen.

Το Grand Prix Κίνας σημαδεύτηκε από την αντεπίθεση του Lewis Hamilton που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την 63η του pole position, φτάνοντας στη 54η του νίκη. Ήταν η πρώτη φετινή και τον έφερε σε απόλυτη ισοπαλία με τον Sebastian Vettel. Έχουν από μία νίκη και από μία δεύτερη θέση κι ως αποτέλεσμα ισοβαθμούν στην κορυφή της κατάταξης οδηγών, με 43 πόντους έκαστος.

Ανεβαίνοντας στο βάθρο, ο θριαμβευτής στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του. Τόσο από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα όσο κι από το ενδιαφέρον που έχει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

"Σήμερα ήταν μία δύσκολη ημέρα για όλους μας. Στο ξεκίνημα του αγώνα η πίστα ήταν ως επί το πλείστον στεγνή, με εξαίρεση 1-2 στροφές όπου υπήρχε ακόμα νερό. Ήταν πραγματικός αγώνας σήμερα, είχαμε παρόμοιο ρυθμό με τον Sebastian κι αν δεν είχαμε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην αρχή, η διαφορά θα μπορούσε να είναι και μικρότερες. Είμαι περήφανος για όλους στην ομάδα", είπε ο 32χρονος λίγο μετά το λουτρό σαμπάνιας στο βάθρο.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε από τον βετεράνο οδηγό και νυν τηλεσχολιαστή, Martin Brundle, που πραγματοποίησε τις συνεντεύξεις, πως βλέπει τη μάχη του τίτλου. Και για μία ακόμα φορά ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φάνηκε ενθουσιασμένος με την προοπτική της κόντρας με τη Ferrari.

"Θα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα, αν όχι το πιο αμφίρροπο. Ανυπομονώ για αυτή τη μάχη, όχι μόνο με τον Sebastian αλλά και τους υπόλοιπους. Η Ferrari έχει κάνει φανταστική δουλειά και είναι σπουδαίο που αμφότεροι πιέζουμε τόσο πολύ", είπε ο Hamilton.

Τέλος, ο Βρετανός αναφέρθηκε και στον τρίτο του βάθρου, τον εκπληκτικό Max Verstappen που έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ οδήγησης σε μεικτές συνθήκες, σκαρφαλώνοντας στον πρώτο γύρο από τη 16η, στην ένατη θέση. Και τελικά τερμάτισε τρίτος.

"Αυτός ο τύπος φαίνεται πως βρίσκει πολύ εύκολο το να προσπερνάει αντιπάλους σε βρεγμένο οδόστρωμα. Πρέπει να δούμε τα video για να καταλάβουμε πως το κάνει", τόνισε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η συνέχεια είναι την προσεχή Κυριακή, ανήμερα Πάσχα, με το Grand Prix του Μπαχρέιν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ