FORMULA 1

H "κίνηση" στέρησε την pole στον Kimi;

H "κίνηση" στέρησε την pole στον Kimi;
CALLOALBANESE

O Kimi Raikkonen εξηγεί γιατί ηττήθηκε από τον Sebastian Vettel στις κατατακτήριες δοκιμές του Σότσι, δίνοντας νέα διάσταση στους λόγους που επηρέασαν αυτή τη μονομαχία.

Η Ferrari πανηγύρισε στη Ρωσία το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές, πράγμα που είχε να συμβεί από το γαλλικό Grand Prix του 2008. Τότε είχε πάρει την pole position o Kimi Raikkonen, επιτυχία που αγνοεί μέχρι σήμερα, 127 αγώνες μετά!

Κι όμως στο Σότσι βρέθηκε μία ανάσα από την πρώτη θέση, την οποία τελικά έχασε από τον teammate του, Sebastian Vettel. Μιλώντας στη μεικτή ζώνη του ρωσικού σιρκουί, ο Φινλανδός έδωσε μία νέα διάσταση στους λόγους που επηρέασαν αυτή τη μονομαχία.

"Στο γύρο εξόδου από τα pit με το τελευταίο σετ ελαστικών, βρήκα κίνηση και δεν κατάφερα να φέρω τα ελαστικά μου στο παράθυρο λειτουργίας που είχαν στην πρώτη προσπάθεια.

Δυσκολεύτηκα λοιπόν περισσότερο, προσπάθησα να κερδίσω χρόνο στην τελευταία στροφή της πίστας αλλά αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα. Γενικά είμαι πιο ικανοποιημένος σε σχέση με τις προηγούμενες κατατακτήριες δοκιμές και το 1-2 για την ομάδα δεν είναι καθόλου άσχημο", είπε ο 37χρονος.

Αυτή ήταν η πρώτη pole position για την ιταλική ομάδα από το Grand Prix Σιγκαπούρης του 2015.

Photo credits: Ferrari Media

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ