FORMULA 1

Η Honda έχει στο στόχαστρο τη Renault

Hungaroring, Budapest, Hungary. 
Sunday 30 July 2017.
World Copyright: Zak Mauger/LAT Images 
ref: Digital Image _54I5619
Hungaroring, Budapest, Hungary. Sunday 30 July 2017. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _54I5619 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Οι Ιάπωνες φιλοδοξούν μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στη Formula 1, να πιάσουν σε απόδοση της γαλλικές υβριδικές μηχανές.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της φετινής σεζόν στη Formula 1, στόχος της McLaren είναι να αποφύγει την τελευταία θέση στην τελική βαθμολογία των κατασκευαστών.

Αντίστοιχα η Honda θέλει να αποφύγει τον άτυπο ρόλο του τελευταίου από πλευράς απόδοσης κατασκευαστή υβριδικών μηχανών. Κι αν η βρετανική ομάδα δείχνει να τα καταφέρνει έχοντας "προσπεράσει" τη Sauber, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει εύκολο έργο.

Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη σε δυναμική πίσω από τις Mercedes, Ferrari και Renault (με αυτή μάλιστα τη σειρά) αλλά είναι αδύνατο να φτάσει τους Γερμανούς και τους Ιταλούς. Οι Γάλλοι όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Honda, Yusuke Hasegawa, δεν είναι εκτός πεδίου βολής.

"Νομίζω πως μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την ισχύ της υβριδικής μας μηχανής με τον ίδιο ρυθμό. Όμως θα είναι δύσκολο να πιάσουμε τη Mercedes ή τη Ferrari. Αυτό που πραγματικά θέλω, είναι πριν το τέλος της σεζόν να βρεθούμε μπροστά από τη Renault σε απόδοση. Είναι ρεαλιστικός στόχος αυτός, τουλάχιστον βάσει όσων βλέπω στα δεδομένα μας. Δεν θα σας δώσω αριθμό, όμως μειώνουμε τη διαφορά", είπε ο Haseqawa στο motorsport.com.

Όλα αυτά ενώ η Honda χρησιμοποιεί πλέον τις υβριδικές μηχανές "Spec-3", που δείχνουν να έχουν βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα της αξιοπιστίας, ενώ η Renault αναμένεται να φέρει νέα αναβάθμιση το Φθινόπωρο.

Photo credits: McLaren Media Centre

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ