FORMULA 1

Η φωτογραφία της χρονιάς στη Formula One!

Η φωτογραφία της χρονιάς στη Formula One!
COPYRIGHT FREE FOR EDITORIAL USE ONLY

O Nico Rosberg πηγαίνει ολοταχώς προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Οδηγών στη Formula One, όμως ένα είναι σίγουρο. Μας χάρισε τη φωτογραφία της χρονιάς στη Suzuka.

Οι δυνάμεις που ασκούνται σε ένα μονοθέσιο της Formula One, είναι πολλές φορές εξωπραγματικές. Στιγμιαία είναι και εξοντωτικές για τα σώματα των οδηγών, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά για να "επιβιώσουν".

Λένε πολλοί πως η Formula One δεν είναι άθλημα. Και κάνουν λάθος, διότι αυτοί που κρατούν τα τιμόνια των μονοθεσίων είναι σπουδαίοι αθλητές, άνθρωποι που γυμνάζονται με τρομερή ένταση ακόμη και στις διακοπές τους. Πολλοί εξ' αυτών τρέχουν Μαραθώνιους. Ο Jenson Button είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Την ώρα, λοιπόν, που το ερώτημα " είναι η Formula One άθλημα;" παραμένει ένα από τα πιο... συζητήσιμα, ο Nico Rosberg μας χάρισε μια φωτογραφία που δείχνει πολλά, πάρα πολλά για την καταπόνηση που δέχεται σε κάθε γύρο των δοκιμών, σε κάθε στροφή ενός Grand Prix, σε κάθε στιγμή που βρίσκεται στο μονοθέσιό του. Και κάπως έτσι τελείωσε τη συζήτηση!

Η φωτογραφία της χρονιάς στη Formula One!

Η συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει στον Peter Fox. Βρισκόταν στην στροφή Degner της πίστας Suzuka και "έπιασε" τη στιγμή στο αποκορύφωμά της. Το μονοθέσιο της Mercedes δέχθηκε τόσο μεγάλη πίεση, που το πίσω αριστερό ελαστικό παραμορφώθηκε, το πάτωμα ακούμπησε την άσφαλτο και ο εμπρός δεξιός τροχός βρέθηκε σχεδόν στον αέρα.

" Πρόκειται για μια εικόνα φανταστική, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία!" υποστήριξε ο Γερμανός οδηγός και συνέχισε λέγοντας πως: " Σπάνια βρίσκεις ευκαιρίες να παρατηρήσεις με τόσες λεπτομέρειες τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε ένα μονοθέσιο της Formula One. Ο φωτογράφος συνέλαβε μια τρομερή στιγμή. Είναι μια στιγμή απίστευτη. Και να φανταστείτε πρόκειται για έναν συνηθισμένο γύρο των ελεύθερων δοκιμών, στον οποίο δεν υπήρχε και τόση πίεση. Δεν έγινε κάποιος ξεχωριστός χειρισμός, δεν είχαμε μια περίεργη ρύθμιση".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ