FORMULA 1

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη η τελική φάση του πρωταθλήματος ESports στην Formula 1 και οι διοργανωτές επιφύλαξαν πολλές εκπλήξεις στους παίκτες. Απολαυστικές ατάκες από Alonso και Vandoorne. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Η δυναμική των ESports μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Μαζί τους και η τεράστια οικονομική επένδυση που τα περιβάλει. Ο τζίρος χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα τα ESports ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ομοσπονδίες και οργανισμοί που μέχρι πριν από μερικά χρόνια λοιδορούσαν ή στην καλύτερη παρακολουθούσαν από απόσταση όσα γίνονταν τώρα τους κλείνουν το μάτι.

Τρανή απόδειξη των όσων σας περιγράφουμε παραπάνω είναι η σοβαρότητα με την οποία ασχολήθηκε η Formula 1 με το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 Esports. Όλοι οι αθλητές βρέθηκαν από νωρίς στο Άμπου Ντάμπι όπου και διεξήχθη η τελική φάση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι διαγωνιζόμενοι πέρα από το δικό τους αγώνα και όλες τις ανέσεις που τις παρείχαν (θα τις διαπιστώσετε παρακάτω) είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλους τους οδηγούν της F1, να παρακολουθήσουν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και γενικότερα να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία.

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

* Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μαζί με τον Γερμανό Σβεν Ζούρνερ που διαγωνίσθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

ΠΩΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας διεξήχθη ουσιαστικά σε τρεις γύρους. Στον πρώτο, ο οποίος ήταν και ο προκριματικός, συμμετείχαν περισσότεροι από 65.000 παίκτες από όλο τον κόσμο και σε όλες τις κονσόλες (υπολογιστή, XBox, Playstation 4).

Όλοι τους διαγωνίστηκαν στην πίστα της Μόντσα και σε αυτή της Σουζούκα. Από την ειδική βαθμολογία που προέκυψε 40 παίκτες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί οι παίκτες χωρίστηκαν ανά δεκάδες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προκριματικοί γύροι στους οποίους γίνονταν δύο κούρσες στον κάθε έναν από αυτούς. Για παράδειγμα στην πρώτη σειρά οι παίκτες "έτρεξαν" στο Σίλβερστοουν και στο Ιντερλάγκος. Από τη βαθμολογία που προέκυπτε μετά το τέλος των δύο αγώνων οι πέντε πρώτοι από κάθε σειρά προκρίθηκαν στην τελική φάση.

Ο τελικός συμπεριλάμβανε τρεις αγώνες με τον πρωταθλητή να βγαίνει από την τελική βαθμολογία. Στην πίστα "Ζιλ Βιλνέβ" ο Βρετανός, Μπρέντον Λέιτ, ήταν ο νικητής, στο Σπα πρώτευσε ο Τσεμ Μπολουκμπασί με τον τελικό του Άμπου Ντάμπι να δίνει τον τίτλο στον Μπρέντον Λέιτ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μάλιστα, η απονομή έγινε στο πόντιουμ όπου την Κυριακή ανέβηκαν οι Μπότας, Χάμιλτον και Φέτελ...

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ

Όπως σας αναφέραμε παραπάνω οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε οι παίκτες να έχουν μία όσο το δυνατόν πιο αληθινή εμπειρία και παράλληλα, όλες τις ανέσεις για να διαγωνιστούν απρόσκοπτα. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτωχά οι φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούν να σας δείξουν το πως πέρασαν οι παίκτες...

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

* Οι παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

* Τα grid girls πηγαίνουν τους οδηγούς στα μονοθέσια τους.

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο
Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο
Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο
Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο
Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

* Εντυπωσιάζουν οι θέσεις στις οποίες αγωνίστηκαν οι παίκτες.

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

* Μέχρι και ο Ρος Μπράουν θέλησε να δοκιμάσει την εμπειρία.

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

* Ο μεγάλος νικητής, Μπρέντον Λέιτ

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΝΤΟΟΡΝ

Φυσικά, από όλο αυτό δεν απείχαν ούτε οι ομάδες. Παρά το γεγονός ότι είχαν μπροστά τους τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, φρόντισαν μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς τους να προβάλουν τη διοργάνωση και φυσικά να δώσουν τα συγχαρητήρια τους στους νικητές.

Βέβαια, υπήρξαν και οδηγοί οι οποίοι παρακολούθησαν τους αγώνες, μίλησαν στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης ή έκαναν τα σχόλια τους στο twitter. Εκείνοι που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι δύο οδηγοί της McLaren. Αλόνσο και Βαντόορν μόλις είδαν τον Τσεμ Μπολουκμπασί να τερματίζει πρώτος στο Σπα χρησιμοποιώντας ένα μονοθέσιο σαν αυτό που οδηγούσαν εκείνοι... ήταν απολαυστικοί.

Ο Τούρκος παίκτης μάλιστα αποτελεί μέλος της ομάδας Esports του Ισπανού, ο οποίος έζησε με μεγάλη αγωνία τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Αλόνσο επιδιώκει να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην F1 και τα ESports για αυτό και βρέθηκε δίπλα στους παίκτες.

Από την άλλη ο Βαντόορμ επιστράτευσε το χιούμορ του γράφοντας στο twitter "Πως κατάφερε να κερδίσει ο Τσεμ Μπολουκμπασί αγώνα με το δικό μου μονοθέσιο". Μία αλήθεια την έχει ο οδηγός της McLaren αφού στους περισσότερους αγώνες η ιστορική ομάδα εγκατέλειψε.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία παρέα με τους οδηγούς που θαυμάζουν. Οι διοργανωτές του τουρνουά πάντως, έβαλαν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για τις επόμενες διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

eSports: το "όπιο" του λαού
Η ΔΟΕ κλείνει το μάτι στα eSports

Photo credits: F1 twitter

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ