FORMULA 1

Η F1 πάει Σιγκαπούρη

SINGAPORE - SEPTEMBER 19:  Jenson Button of Great Britain and McLaren Honda drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Jenson Button of Great Britain and McLaren Honda drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore. (Photo by Clive Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Το 15ο Grand Prix του Πρωταθλήματος της Formula 1 φιλοξενείται το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου στο εντυπωσιακό σκηνικό της Marina Bay.

Ο αγώνας της Monza ήταν ο τελευταίος για φέτος επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς οι επτά εναπομείναντες διεξάγονται σε διαφορετικές Ηπείρους. Επόμενος σταθμός του Πρωταθλήματος είναι η Σιγκαπούρη και το street circuit Marina Bay .

H F1 επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Σιγκαπούρη το 2008 και έκτοτε ο εν λόγω αγώνας περιλαμβάνεται σε σταθερή βάση στο πρόγραμμα του Πρωταθλήματος. Ο αγώνας διεξάγεται υπό το φως προβολέων σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.

Ο πιο πετυχημένος πιλότος στη Σιγκαπούρη είναι ο Sebastian Vettel με τέσσερις νίκες, ενώ από δύο νίκες έχουν ο Fernando Alonso και ο Lewis Hamilton.

Στους κατασκευαστές, τον πρώτο λόγο τον έχει η Red Bull με τρεις νίκες, με την Ferrari να ακολουθεί με δύο πρωτιές. Από μία νίκη έχουν η Renault, η McLaren και η Mercedes.

Ο αγώνας του 2008 ήταν ένας από τους πιο "βρώμικους" στην ιστορία της Formula 1 λόγω του σκανδάλου "Crashgate". Περισσότερα γι' αυτό θα διαβάσετε σε σχετικό θέμα που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες...

GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ 2016 iGRAPHIC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Άναψαν τα αίματα μεταξύ Lorenzo και Rossi! (videos)
Το #58 θα ανήκει για πάντα στον Simoncelli
Ο τρομερός Pedrosa χάλασε τη φιέστα στο Misano
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ