FORMULA 1

Η F1 αλλάζει: Ο Ecclestone φεύγει, ο Carey και ο Brawn έρχονται!

Η F1 αλλάζει: Ο Ecclestone φεύγει, ο Carey και ο Brawn έρχονται!

Ο Chase Carey είναι το νέο αφεντικό της Formula 1 στη θέση του Bernie Ecclestone. Ποιος ο ρόλος του Ross Brawn;

Το 2017 φέρνει κοσμογονικές αλλαγές στη Formula 1 όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο με την εφαρμογή των νέων τεχνικών κανονισμών, αλλά και στο επιχειρηματικό κομμάτι της, καθώς η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Liberty Media πυροδότησε ένα ντόμινο αλλαγών στα διοικητικά κλιμάκια του σπορ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: LIBERTY MEDIA, AP

Το τεράστιο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Bernie Ecclestone κλείνει έπειτα από 40 χρόνια, με τον Chase Carey να είναι πια ο νέος... κλειδοκράτορας της F1, ως πρόεδρος και CEO του σπορ, όπως ανακοίνωσαν οι νέοι ιδιοκτήτες. Ο Ecclestone θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ωςεπίτιμος πρόεδρος της F1, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο.

« Είμαι υπερήφανος για την επιχείρηση που έχτισα τα τελευταία 40 χρόνια και όλα όσα πέτυχα με την Formula 1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους promoters, τις ομάδες, τους χορηγούς και τις τηλεοπτικές εταιρείας για τη συνεργασία τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που η επιχείρηση πέρασε στα χέρια της Liberty η οποία σκοπεύει να επενδύσει στο μέλλον της F1», δήλωσε ο 86χρονος Βρετανός, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που στο πέρασμα των χρόνων κατάφερε να μετατρέψει την Formula 1 σε παγκόσμιο επιχειρηματικό κολοσσό.

Η F1 αλλάζει: Ο Ecclestone φεύγει, ο Carey και ο Brawn έρχονται!

Ο νέος ισχυρός άνδρας του σπορ, Chase Carey είπε: « Η F1 έχει τεράστιες δυνατότητες με πολλαπλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Μου άρεσε που άκουσα από το κοινό, τις ομάδες, τη FIA, τους promoters και τους σπόνσορες τις ιδέες και τις ελπίδες τους για το σπορ. Θα δουλέψουμε με όλους αυτούς τους συνεργάτες για να βελτιώσουμε την αγωνιστική εμπειρία και να προσθέσουμε νέες διαστάσεις στο σπορ».

Αναφερόμενος στον Bernie Ecclestone, σχολίασε: « Θα ήθελα να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω τον Bernie για την ηγεσία του όλες αυτές τις δεκαετίες. Το σπορ είναι αυτό που είναι σήμερα χάρη σε αυτόν και την ομάδα ταλαντούχων στελεχών της οποίας ηγήθηκε. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της F1».

« Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε την εξαγορά της F1 και που ο Chase θα ηγηθεί αυτής της επιχείρησης ως CEO», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Liberty Media, Greg Maffei για να προσθέσει: « Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αναπτύξουμε το σπορ και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο Chase, με τις ικανότητές του και την εμπειρία του, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να το πετύχει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Bernie Ecclestone, που γίνεται επίτιμος πρόεδρος, για την τρομερή επιτυχία του στη δημιουργία αυτού ξεχωριστού παγκόσμιου σπορ».

Η νέα τριανδρία της F1

Ο Chase Carey δεν θα "τρέξει" μόνος του την Formula 1. Στενοί συνεργάτες του θα είναι δύο πολύ σημαντικές φυσιογνωμίες ο καθένας στο χώρο του.

Ο λόγος για τον Ross Brawn, έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών διευθυντών στην ιστορία του σπορ, που αναλαμβάνει ρόλο γενικού διευθυντή Motor Sports και τον Sean Bratches, με πολυετή και άκρως πετυχημένη θητεία στο ESPN, που είναι ο νέος εμπορικός διευθυντής της F1.

« Ο Brawn έφερνε το μαγικό του άγγιγμα σε κάθε ομάδα που εργάστηκε, έχει ασυναγώνιστες τεχνικές γνώσεις, εμπειρία και σχέσεις και έχω ήδη επωφεληθεί από τις συμβουλές του και την τεχνογνωσία του», είπε ο Chase Carey αναφέρομενος στον Brawn.

Η F1 αλλάζει: Ο Ecclestone φεύγει, ο Carey και ο Brawn έρχονται!

Γνωρίζοντας όσο λίγοι τον χώρο, ο έμπειρος Βρετανός που έχειδιατελέσει από μηχανικός και επικεφαλής ομάδας μέχριιδιοκτήτης,θα είναι το δεξί χέρι του Chase Carey σε θέματα που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι του σπορ.

« Είναι φανταστικό που επιστρέφω στον κόσμο της Formula 1. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Chase (Carey), τον Sean (Bratches) και το υπόλοιπο team της Formula 1 ώστε να βοηθήσουμε στην εξέλιξη του σπορ. Έχουμε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με τις ομάδες και τους promoters για μια καλύτερη F1 γι' αυτούς και το σημαντικότερο για το κοινό», δήλωσε από την πλευρά τουο Brawn.

Αναφερόμενοςστον έτερο στενό συνεργάτη του, Sean Bratches, ο Carey σχολίασε: « Η τεχνογνωσία του και η εμπειρία του στον τομέα των πωλήσεις, του marketing, των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας (digital media) και τη διανομή θα είναι ανεκτίμητη για την ανάπτυξη της Formula 1».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

Sam Sunderland και KTM θριάμβευσαν στο Rally Dakar
Το πρόγραμμα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης των MotoGP
Τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ