FORMULA 1

Η Αργεντινή διεκδικεί Grand Prix!

Η Αργεντινή διεκδικεί Grand Prix!

Το Autodromo Oscar Alfredo Galvez θέλει να φιλοξενήσει ξανά αγώνα του μαγικού κόσμου της Formula 1 το 2019.

Έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία φορά που η Αργεντινή βρισκόταν στο καλεντάρι της Formula 1. Όμως η χώρα της Λατινικής Αμερικής κάνει ότι μπορεί να επιστέψει σε αυτό, διεκδικώντας και μάλιστα με αξιώσεις μία θέση στο πρόγραμμα του 2019! Αυτή αφορά στο γνωστό αλλά αναβαθμισμένο Autodromo Oscar Alfredo Galvez στο Μπουένος Άιρες.

Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Charlie Whiting, επισκέφτηκε το σιρκουί τον Αύγουστο, ώστε να εξετάσει την καταλληλότητά του για να φιλοξενήσει αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμο.

«Μου ζητήθηκε να πάω για να δω τι πρέπει να γίνει στην πίστα για να επιστρέψει σε στάνταρ της Formula 1. Εξέτασα καλά το σιρκουί και έγραψα μία αναλυτική αναφορά σχετικά με όσα πιστεύω πως πρέπει να γίνουν. Φυσικά τώρα είναι στο χέρι των διαχειριστών της πίστας, να τα υλοποιήσουν.

Η Αργεντινή διεκδικεί Grand Prix!

Όπως αντιλαμβάνεστε, σε μία πίστα που έχει 20 χρόνια να φιλοξενήσει την F1, πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις. Όμως όχι κάτι συγκλονιστικό. Θα πρέπει να στρωθεί νέο οδόστρωμα, μάλλον νέες μπαριέρες και άλλες παρόμοιες κινήσεις. Όμως νομίζω πως το σημαντικότερο είναι να κάνουν την αγωνιστική διαδρομή πιο ενδιαφέρουσα, ενσωματώνοντας μέρος της παλιάς χάραξης.

Αν μπορεί να γίνει αυτό, θα είναι ιδανική πίστα για τη Formula 1. Αυτό είναι το προτεινόμενο πλάνο, να έχουν μία πίστα πολύ ταχύτερη από εκείνη που φιλοξενούσε αγώνες στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Τότε είμαι σίγουρος πως θα μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη φιλοξενία αγώνα το 2019», είπε ο Whiting στο Canal F1 Latam.

Ο εκπρόσωπος της FA αναφέρεται στη μήκους 5.9 χιλιομέτρων χάραξη που χρησιμοποιήθηκε την περίοδο 1974-1981.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ