FORMULA 1

Η "απάντηση" της Mercedes στη Ferrari

Η "απάντηση" της Mercedes στη Ferrari

Η Mercedes-Benz, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση της Ferrari και σε ένα σύντομο video μας παρουσιάζει στιγμιότυπα από την πρώτη φορά που η νέα κινητήρια μονάδα της για το Πρωτάθλημα του 2016 πήρε μπροστά (VIDEO).

Ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητήρων των τελευταίων ετών στη Formula 1, η Mercedes-Benz, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση της Ferrari και σε ένα σύντομο video μας παρουσιάζει στιγμιότυπα από την πρώτη φορά που η νέα κινητήρια μονάδα της για το Πρωτάθλημα του 2016 πήρε μπροστά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Έχοντας σαρώσεις τις νίκες και τους τίτλους την προηγούμενη 2ετία, το νέο μοτέρ το οποίο σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του τμήματος απόδοσης κινητήρων της ομάδας, Andy Cowell αποδίδει περισσότερους από 900 ίππους, θα χρησιμοποιείται πέρα από την εργοστασιακή ομάδα της Mercedes και από τις Williams, Force India και Manor.

« Είναι ο πιο δυνατός κινητήρας που έχουμε κατασκευάσει ποτέ, με απόδοση που ξεπερνά του 900 ίππους. Έχουμε πάρει αρκετά από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης των 1.6 λίτρων, όμως αυτό το νούμερο ιπποδύναμης έχει δημιουργηθεί επειδή άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο το σύνολο διαχειρίζεται την ενέργεια. Έχουμε τεχνολογίες από αυτοκίνητα δρόμου, σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες που έρχονται στο κομμάτι της MGU-H».

Κατά κοινή ομολογία πάντως και στις δύο περιπτώσεις -τόσο της Ferrari, όσο της Mercedes- ο ήχος που παράγεται από τις απολήξεις των εξατμίσεων είναι σαφώς πιο έντονος από το πρόσφατο παρελθόν που τα ντεσιμπέλ είχαν μειωθεί επικίνδυνα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Και αυτό οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν από την FIA γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Στις 19/2 τα αποκαλυπτήρια της νέας Ferrari

VIDEO: Ακούστε τον νέο κινητήρα της Honda

Το Suzuki Baleno έρχεται Ευρώπη (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ