FORMULA 1

H Alfa Romeo επιστρέφει στην F1!

H Alfa Romeo επιστρέφει στην F1!

Το σήμα της ιταλικής ομάδας επανέρχεται στο πλαίσιο παροχής υβριδικών μηχανών στην ομάδα της Sauber.

Η φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε και το σήμα της Alfa Romeo επιστρέφει στο μαγικό κόσμο της Formula ! H συνεργασία της Sauber με τη Ferrari ήταν σαφές πως φέτος θα είναι διευρυμένη, φτάνει όμως σε νέο επίπεδο καθώς το FCA Group πήρε τη μεγάλη απόφαση «βαφτίζοντας» τις ιταλικές υβριδικές μηχανές "Alfa Romeo"!

Η ελβετική ομάδα ακύρωσε πριν μερικούς μήνες τη συμφωνία με τη Honda για το 2018 και διατήρησε τη συνεργασία με τη Ferrari, η οποία είχε επιβεβαιωθεί πως την επόμενη σεζόν θα αφορά κινητήρες προδιαγραφών 2018 ενώ πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί και ο προστατευόμενος της Scuderia, Charles Leclerc. Να όμως που μας περίμενε και αυτή η μεγάλη έκπληξη που επαναφέρει το σήμα της Alfa Romeo στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά από το 1985. Η ομάδα θα τιτλοφορείται πλέον "Alfa Romeo Sauber F1 Team".

H Alfa Romeo επιστρέφει στην F1!

"Αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναδιαμόρφωση του σήματος της Alfa Romeo, που επιστρέφει στην F1 μετά από απουσία άνω των 30 χρόνων. Πιστεύουμε μάλιστα πως θα ωφεληθεί από τη συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνολογιών και στρατηγικής τεχνογνωσίας, από την αδιαμφισβήτητης εμπειρίας ομάδα της Sauber", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne.

Η τελευταία περίοδος εμπλοκής της Alfa Romeo στη Formula 1, αφορούσε στην περίοδο 1979-1985, χωρίς όμως να στεφθεί από επιτυχία.

Photo credits: media.ferrari.com, alfaromeopress.gr.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ