FORMULA 1

Η αξία μιας βίδας...

GP MALESIA F1/2016 - KUALA LUMPUR 01/10/2016 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP MALESIA F1/2016 - KUALA LUMPUR 01/10/2016 © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Στη Formula 1 και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα εξάρτημα ευτελούς αξίας.

Όπως για παράδειγμα η βίδα που πρωταγωνιστεί στο video της Red Bull. Δεν είναι λίγες οι φορές που νίκες ή ακόμα και τίτλοι έχουν χαθεί από αστοχία ενός εξαρτήματος πολύ μικρής αξίας.

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στη Sepang για παράδειγμα ο Hamilton βάδιζε ολοταχώς για τη νίκη όταν 15 γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας ένα κουζινέτο μπιέλας παρέδωσε πνεύμα και τον έθεσε εκτός αγώνα.

Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις οδηγών που εγκατέλειψαν από προβληματικό μπουλόνι τροχού ή εξαιτίας αστοχίας ενός "ταπεινού" σφιγκτήρα.

Επειδή λοιπόν η φύση του σπορ είναι τέτοια που ακόμα και το πιο μικρό εξάρτημα μπορεί να κάνει τη διαφορά, κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάςκατασκευάζει και ελέγχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο εξαρτήματα που προορίζονται για τα μονοθέσιά τους.

Ένα από αυτά είναι και η βίδα που χρησιμοποιείται στο μοντάρισμα της μπροστινής ανάρτησης του μονοθεσίου της Red Bull. Δείτε την... περιπέτειά της στο video που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Ιαπωνίας - RACE: Ο Rosberg στη χώρα του ανατέλλοντος τίτλου
Οι αξέχαστες μάχες Senna - Prost στη Suzuka (videos)
Videos από τον θρίαμβο του Rosberg στη Suzuka
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ