FORMULA 1

Grand Prix στους δρόμους της Κοπεγχάγης;

Riders of Team Canada on the route of the upcoming World Road Cyckling Championships, at the 'Raadhuspladsen', Town Hall Square, in central Copenhagen, Sunday, Sept. 18, 2011, in Denmark. On Monday the UCI Road World Championships are on in Copenhagen with the Time Trials for Junior Women, and Under 23 Men, in the heart of the city centre. (AP Photo/Polfoto, Cathrine Ertmann) DENMARK OUT
Riders of Team Canada on the route of the upcoming World Road Cyckling Championships, at the 'Raadhuspladsen', Town Hall Square, in central Copenhagen, Sunday, Sept. 18, 2011, in Denmark. On Monday the UCI Road World Championships are on in Copenhagen with the Time Trials for Junior Women, and Under 23 Men, in the heart of the city centre. (AP Photo/Polfoto, Cathrine Ertmann) DENMARK OUT (AP PHOTO/POLFOTO, CATHRINE ERTMANN)

Η Δανία εντάσσεται στη μακροσκελή λίστα χωρών που θέλουν να φιλοξενήσουν αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. (VIDEO & PIC)

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που θέλει την Formula 1 να επισκέπτεται τους δρόμους της Κοπεγχάγης είδε το φως το δημοσιότητας!

Αφορά προθέσεις μίας κοινοπραξίας, με επικεφαλής του project τον πρώην υπουργό Επιστημών, Τεχνολογίας και Εξέλιξης της Δανίας, Helge Sander, με αρωγό τον πρώην ιδιοκτήτη της Saxo Bank, Lars Seier Christensen. Το πλάνο τους αφορά στο 2020, με την προτεινόμενη διαδρομή να περνάει μπροστά από το κτίριο της βουλής και δύο μεγάλες γέφυρες.

Σύμφωνα με το έγκυρο motorsport.com, o Sander βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη, όπου στο περιθώριο του αγώνα της Μαρίνα Μπέι, είχε συνάντηση με τον CEO της F1, Chase Carey και τον εμπορικό διευθυντή Sean Bratches. Ωστόσο από την πλευρά της Liberty Media, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο για το συγκεκριμένο σενάριο.

Ας δούμε όμως τι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει έως τώρα για το ενδεχόμενο Grand Prix Δανίας. Η αγωνιστική διαδρομή προέκυψε με τη συνδρομή τόσο του πρώην οδηγού της Formula 1, Jan Magnussen, όσο και του Hermann Tilke, του αρχιτέκτονα που βρίσκεται πίσω από όλες τις σύγχρονες πίστες και σιρκουί. Φέρεται να θυμίζει αυτή του Μπακού ενώ πέραν του μετώπου εξασφάλισης του αγώνα, γίνονται ήδη διεργασίες και εσωτερικά.

Grand Prix στους δρόμους της Κοπεγχάγης;

Πραγματοποιούνται δηλαδή μελέτες σχετικά με το κατά πόσο ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή της πόλης τις ημέρες του αγώνα. Κατά πόσο θα μπορούσε να εξασφαλιστεί το budget που απαιτείται τόσο για τα δικαιώματα φιλοξενίας ενός Grand Prix όσο και της μεταμόρφωσης του κέντρου μίας πόλης. Και βέβαια, ακόμα κι αν βρεθούν λύσεις σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να καμφθούν οι αντιδράσεις από το κόμμα των οικολόγων στη Δανία!

Πάντως το Project φέρεται να έχει πάρει το πράσινο φως τόσο από τον Δήμο της Κοπεγχάγης, όσο και από την κυβέρνηση της Δανίας. Ακόμα και από τη Βασιλική Οικογένεια!

Δείτε πως θα μπορούσε να είναι το Grand Prix της Κοπεγχάγης, στο video που ακολουθεί…

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ