FORMULA 1

GP Βρετανίας (Q): King Lewis!

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after getting the pole position in the qualifying session for the British Formula One Grand Prix, at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Saturday, July 7, 2018. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates after getting the pole position in the qualifying session for the British Formula One Grand Prix, at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Saturday, July 7, 2018. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Λιούς Χάμιλτον με Mercedes κατέκτησε την πολ ποζίσιον στο GP Βρετανίας, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν με Ferrari.

"Δεν τον θυμάμαι καν", είπε ο Λιούις Χάμιλτον για τον εκθαμβωτικό γύρο που του χάρισε την πολ ποζίσιον του GP Βρετανίας, βγάζοντάς τον νικητή μιας μονομαχίας που κρίθηκε στα εκατοστά του δευτερολέπτου από τους δύο οδηγούς της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν!

"Ήταν τόσο στενή η μάχη με τη Ferrari - έβγαλαν κάτι από το μανίκι στην τρίτη περίοδο", συνέχισε ο Χάμιλτον, πανηγυρίζοντας εμπρός στους συμπατριώτες του τη νίκη στη μάχη απόλυτης ταχύτητας σε μια πίστα που βραβεύει ιδιαίτερα την αεροδυναμική απόδοση των μονοθεσίων.

Με τη διαφορά των 44 και 98 χιλιοστών του δευτερολέπτου της Mercedes του Άγγλου από τις δύο Ferrari, αποδείχθηκε ότι η απόδοση των δύο κορυφαίων φετινών μονοθεσίων της Formula 1 είναι τόσο παρεμφερής, που θυμίζει το 2008. Και όχι μόνο η αεροδυναμική, αλλά και η απόδοση του κινητήρα που ενίοτε καλύπτει μια μικρή υστέρηση στην παραγωγή άντωσης - και το αντίστροφο.

Στη μάχη της πολ ποζίσιον του Σίλβερστοουν, η πρώτη προσπάθεια των δύο μονομάχων του τίτλου βρήκε οριακά (με 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου) νικητή τον Φέτελ - όμως στη δεύτερη ο Χάμιλτον απάντησε, με νέο ρεκόρ της πίστας. Ο Γερμανός της Scuderia, που είχε τον τελευταίο λόγο, δεν κατάφερε παρά να τον πλησιάσει, στα 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Πάντως, πρέπει να αναφερθεί ότι ο Φέτελ αντιμετώπιζε από το πρωί πρόβλημα στον αυχένα, το οποίο μάλιστα δεν του επέτρεψε καν να συμμετάσχει στην προσομοίωση δοκιμών κατάταξης το πρωί, στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές του GP Βρετανίας. Κι επίσης, ο Ράικονεν έφτασε στα 98 χιλιοστά από την πολ ποζίσιον, παρότι είχε ένα μπλοκάρισμα, στα φρένα της στροφής 16.

Οι δύο red Bull, με τους Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο, συμπλήρωσαν την τρίτη σειρά εκκίνησης με τεράστια διαφορά, 0,7 και 1,2 δευτερολέπτων, από τη μάχη της κορυφής. Ο Αυστραλός ήταν αρκετά πιο αργός διότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος DRS (του ανοίγματος της πίσω πτέρυγας).

Μέσα στη δεκάδα βρέθηκαν ξανά οι δύο Haas-Ferrari, με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Ρομέν Γκροζάν, καθώς και ο προστατευόμενος της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ με την Alfa Romeo Sauber, για δεύτερη φορά στους τρεις τελευταίους αγώνες!

Στο μεταξύ, ο Μπρέντον Χάρτλεϊ δεν συμμετείχε στις δοκιμές κατάταξης, λόγω σφοδρού ατυχήματος που είχε στη στροφή Brooklands στις σημερινές πρωινές δοκιμές όταν υποχώρησε η εμπρός αριστερή ανάρτηση της Toro Rosso.

GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 2018

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ