FORMULA 1

GP Βρετανίας (FP1): Η επιστροφή του Χάμιλτον

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first free practice at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Friday, July 6, 2018. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday July 8. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the first free practice at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Friday, July 6, 2018. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday July 8. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Με άνεση, και με διαφορά άνω του μισού δευτερολέπτου από τις Ferrari και Red Bull, ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Βρετανίας.

Με άνεση, και με διαφορά άνω του μισού δευτερολέπτου από τις Ferrari και Red Bull, ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του GP Βρετανίας, 10ου φετινού γύρου της Formula 1 - θέτοντας από νωρίς τις προθέσεις του για νίκη στην πατρίδα του μετά την εγκατάλειψη στην Αυστρία.

Ο Βάλτερι Μπότας, σημειώνοντας το δεύτερο χρόνο, απείχε σχεδόν τέσσερα δέκατα από τον ομόλογό του στη Mercedes - όμως ο Φινλανδός χρησιμοποίησε νέο κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα MGU-K, μετά την εγκατάλειψη (αν και με υδραυλικό πρόβλημα) στο GP Αυστρίας.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον είναι οριακός ο αριθμός εξαρτημάτων που έχει στη διάθεσή του ο Μπότας για τις μονάδες ισχύος του, πριν ξεπεράσει τον επιτρεπτό αριθμό της χρονιάς και αρχίσουν οι ποινές θέσεων στην εκκίνηση.

Αντίθετα, μετά τον αυστριακό αγώνα, η μονάδα ισχύος του Λιούις Χάμιλτον ελέγχθηκε, πέρασε το τεστ των ελεύθερων δοκιμών και ο Βρετανός θα εκκινήσει κανονικά τον αγώνα της πατρίδας του χωρίς να χρειαστεί αλλαγή του κινητήρα, ή μερών του κινητήρα.

Πίσω στις δοκιμές, οι κορυφαίοι χρόνοι σημειώθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο με τη μαλακή γόμα. Ο Φέτελ πλησίασε, τότε, τον Μπότας, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RBR έμεινε επίσης κοντά, ενώ αντίθετα ο Κίμι Ράικονεν είχε ένα τετ-α-κε και ο Μαξ Φερστάπεν τελείωσε τις δοκιμές του σταματώντας τη Red Bull στην κεντρική ευθεία, με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Έξοδο, επίσης, είχε και ο Φερνάντο Αλόνσο, πριν σημειώσει τον 15ο χρόνο.

Ωστόσο, το πιο ισχυρό συμβάν ήταν του Ρομέν Γκροζάν, ο οποίος κατέληξε στην διαφυγή της στροφής 1 έχοντας χάσει το φρενάρισμα - διότι καθυστέρησε να κλείσει την πίσω πτέρυγα στη ζώνη DRS λόγω μικρής αναπήδησης της Haas σε μια ανωμαλία της ασφάλτου στα φρένα.

GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

GP Βρετανίας (FP1): Η επιστροφή του Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ