FORMULA 1

GP Βραζιλίας - QP: Έφτασε τις 60 pole positions o Hamilton

Großer Preis von Brasilien 2016, Samstag
Großer Preis von Brasilien 2016, Samstag DAIMLER AG

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε τον 60ή pole position της καριέρας του και υπολείπεται πλέον μόλις 5 από τον αείμνηστο Ayrton Senna και 8 από τον πρώτο στη λίστα, Michael Schumacher. Δεύτερος ο Rosberg, τρίτος ο Raikkonen στο Interlagos.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξει λευκή πετσέτα ο Lewis Hamilton. Μπορεί οι πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια. Στο Interlagos δεν έχει νικήσει ποτέ και φέτος, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καλείται να βάλει τέλος σε αυτήν την αρνητική παράδοση ώστε να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τέταρτου Πρωταθλήματος της καριέρας του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στις κατατακτήριες δοκιμές τα πήγε περίφημα, επικρατώντας σε μια συγκλονιστική μάχη του ομόσταβλού του και μεγάλου του αντιπάλου στη μάχη του τίτλου, Νico Rosberg με μόλις ένα δέκατο διαφορά.

Ο Γερμανός που στις δύο προηγούμενες επισκέψεις (2014, 2015) πανηγύρισε τη νίκη στο Autodromo Carlos Pace έχοντας εκκινήσει από την pole, το πάλεψε, αλλά στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να προσθέσει άλλη μια pole στο ενεργητικό του. Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα. Απλά είναι θέμα ψυχολογίας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

"Ήταν πολύ μικρή διαφορά. Ο Lewis ήταν ελάχιστα ταχύτερος στο τέλος. Ο κάτοχος της pole δεν είναι πάντα αυτός που νικά και τον αγώνα. Θέλω να προσπαθήσω και να νικήσω αύριο", σχολίασε ο Rosberg. Σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει τη νίκη αυτομάτως θα στεφθεί Πρωταθλητής, καθώς η διαφορά τους πλέον δεν θα μπορεί να καλυφθεί στον τελευταίο αγώνα στο Abu Dhabi.

Ο Hamilton έφτασε πλέον τις 11 pole positions στο φετινό Πρωτάθλημα και συνολικά τις 60 στην καριέρα του. Αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό τότε πολύ σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των πιλότων με τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη θέση του γκριντ, καθώς υπολείπεται 5 του Ayrton Senna και 8 του Michael Schumacher.

"O Νico βελτιωνόταν συνεχώς αλλά μέχρι στιγμή έχω καταφέρει να είμαι μπροστά. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει καταφέρει φέτος αυτή η ομάδα", σχολίασε ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής για να προσθέσει: "Ειλικρινά δεν με νοιάζει τι καιρό θα έχει αύριο. Θα είμαι έτοιμος για όλα".

Οι δυο μονομάχοι για ακόμα μια φορά δεν είχαν αντίπαλο σε διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών, χαρίζοντας στη Mercedes το 13ο "lock-out" στο φετινό Πρωτάθλημα.

Από τη δεύτερη σειρά του γκριντ θα εκκινήσουν ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari και ο Max Verstappen με τη Red Bull.

Στην πέμπτη θέση θα βρεθεί ο Sebastian Vettel, με τον Daniel Ricciardo να ακολουθεί. Εκπληκτική εμφάνιση για τον Romain Grosjean που έφερε το μονοθέσιο της Haas στην έβδομη θέση, μπροστά από την Force India του Nico Hulkenberg. Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Sergio Perez (Force India) - Fernando Alonso (McLaren).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Η φοβερή μεταμφίεση του Hamilton και η σχέση του με τη Serena Williams
2 Ο Perez τα "έσπασε" με χορηγό λόγω Trump!
Δεύτερο "matchball" για Rosberg στο Interlagos (γράφημα)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ