FORMULA 1

GP Βραζιλίας: Νίκη γοήτρου για Vettel

Ferrari driver Sebastian Vettel, of Germany, leads the race ahead of Mercedes Valtteri Bottas, of Finland, after the of the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Nov. 12, 2017. (AP Photo/Andre Penner)
Ferrari driver Sebastian Vettel, of Germany, leads the race ahead of Mercedes Valtteri Bottas, of Finland, after the of the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Nov. 12, 2017. (AP Photo/Andre Penner) AP PHOTO/ANDRE PENNER

Ο Sebastian Vettel είδε πρώτος την καρό σημαία στο Ιντερλάγκος, Bottas και Raikkonen συμπλήρωσαν το βάθρο. Ανέβηκε 4ος ο Hamilton.

Η πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 60. Ο Valtteri Bottas είχε την pole position, με τον Sebastian Vettel να εκκινεί δίπλα του, την ώρα που ο Lewis Hamilton εκκινούσε από το pit lane μετά την έξοδο στο Q1 του Σαββάτου και τις αλλαγές που ακολούθησαν στο μονοθέσιό του.

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή. Ο Vettel έκλεψε τα ηνία από τον Bottas στρίβοντας πρώτος για το κατηφορικό chicane που φέρει το όνομα του Ayrton Senna, την ώρα που πιο πίσω είχαμε χάος. Αρχικά υπήρξε τριπλή επαφή ανάμεσα σε Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne και Daniel Ricciardo, η οποία προκάλεσε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Την ίδια ώρα, ο Romain Grosjean παρέσερνε τη Force India του Esteban Ocon, που είδε το εντυπωσιακό σερί τερματισμών του να σταματά στους 27.

Στους 71 γύρους του αγώνα ο Vettel διαχειρίστηκε το προβάδισμά του ενώ ακόμα και η προσπάθεια της Mercedes να φέρει τον Bottas μπροστά επιδιώκοντας το undercut, δεν απέδωσε καρπούς. Έτσι μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν απειλήθηκε ξανά. Σταθεροποίησε τη διαφορά και έφτασε στην 47η νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Ο Bottas δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και δεν απειλήθηκε, όμως για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ο Kimi Raikkonen αναγκάστηκε να ιδρώσει. Κι αυτό διότι ο Hamilton είχε από το ξεκίνημα εντυπωσιακό ρυθμό. Χρειάστηκε μόλις εννέα γύρους για να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα και έχοντας εκκινήσει με τη μαλακή γόμα ελαστικών, κατάφερε να φτάσει πιο μακριά από τους προπορευόμενους στο πρώτο stint.

Έφτασε στον 44ο γύρο προτού αλλάξει ελαστικά και στο τελευταίο μέρος του αγώνα, με τα πολύ μαλακά ελαστικά, άρχισε να «πυροβολεί». Αναρριχήθηκε μέχρι την 4η θέση και στους τελευταίους γύρους κόλλησε πίσω από τον Raikkonen, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει.

Οι Red Bull τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Ricciardo να πραγματοποιεί και αυτός αξιοσημείωτη αντεπίθεση έχοντας πέσει τελευταίος μετά το συμβάν της εκκίνησης. Έβδομος ήταν ο τοπικός ήρωας Felipe Massa που πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στους συμπατριώτες του.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso με τη McLaren-Honda, o Sergio Perez με τη Force India και ο Nico Hulkenberg με τη Renault.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

GP Βραζιλίας: Νίκη γοήτρου για Vettel

Photo credits: AP Photo/Andre Penner

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ