FORMULA 1

GP Βραζιλίας FP2: Πάλι μπροστά οι Mercedes

GP Βραζιλίας FP2: Πάλι μπροστά οι Mercedes

Lewis Hamilton και Valtteri Bottas έκαναν το 1-2 και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ιντερλάγκος.

Στο ίδιο έργο θεατές στην πίστα του Σάο Πάουλο καθώς στην κορυφή των χρόνων της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, είδαμε ότι και στην πρώτη! Η Mercedes είχε το πάνω χέρι, με τον Lewis Hamilton να κάνει το δύο στα δύο στο πλαίσιο του δέκατου-ένατου και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά και αυξημένες θερμοκρασίες σε σχέση με το FP1: στους 30 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα, στους 43 στην πίστα.

Από νωρίς είχαμε αρκετές εξόδους ενώ ήταν οι Ferrari που αρχικά έδειχναν το δρόμο, με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli με τα κίτρινα διακριτικά να είναι αυτά που χρησιμοποιούνταν (διαθέσιμα ήταν ακόμα τα ελαστικά μέσης γόμας (λευκά διακριτικά) και πολύ μαλακής (κόκκινα διακριτικά).

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι Ferrari έβαλαν την πολύ μαλακή γόμα αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να κινηθούν ταχύτερα απ’ ότι οι Mercedes με τη μαλακή. Το ίδιο συνέβη και με τις Red Bull. Αντίθετα τα ασημί βέλη κατέβασαν ακόμα περισσότερο όταν έβαλαν τα συγκεκριμένα ελαστικά.

Οι προσπάθειες για πρωτιά να σταματούν κάπου στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας αφού μετά άρχισαν οι προσομοιώσεις αγώνα. Έτσι η Mercedes έκαναν ξανά το 1-2, με το Hamilton πάλι ταχύτερο του Bottas, αυτή τη φορά για 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Μόνο που σε αντίθεση με το FP1, ο ανταγωνισμός βρέθηκε πιο κοντά, στα δύο και τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Αναλυτικά η κατάταξη στο FP2:

GP Βραζιλίας FP2: Πάλι μπροστά οι Mercedes

Photo credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ