FORMULA 1

GP Βραζιλίας (FP1): Κυριαρχία Mercedes

Großer Preis von Österreich 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Österreich 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Lewis Hamilton και Valtteri Bottas έκαναν με άνεση το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ιντερλάγκος.

Με επίδοση 1.09.202 που αποτελεί και νέο ρεκόρ πίστας στο Ιντερλάγκος, ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας. Η Mercedes ξεκίνησε με το δεξί στο πλαίσιο του προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αφού οι W08 EQ Power+ ήταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ανταγωνισμό στο FP1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, ήλιο, θερμοκρασία άερα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 44. Οι διαθέσιμες γόμες ελαστικών από πλευράς Pirelli, ήταν η μέση (λευκά διακριτικά), η μαλακή (κίτρινα διακριτικά) και η πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά).


GP Βραζιλίας (FP1): Κυριαρχία Mercedes

Νέο πρόσωπο ήταν ο George Russell, ο πρωταθλητής του GP3 Series, που έκανε ντεμπούτο σε επίσημη διαδικασία ενός Grand Prix, συμμετέχοντας στο FP1 με τη Force India. Απών ήταν ο Pascal Wehrlein καθώς για αυτή την περίοδο, η Sauber έδωσε το μονοθέσιό του στον Charles Leclerc που θεωρείται φαβορί για να οδηγεί για την ελβετική ομάδα το 2018.

Από νωρίς είδαμε κορυφαίους συνδυασμούς στην πίστα, με τον Max Verstappen να είναι ο πρώτος που έγραψε χρόνους, χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα. Όμως σύντομα βρέθηκε πίσω από τον Valtteri Bottas, παρότι ο Φινλανδός είχε τη μαλακή.

GP Βραζιλίας (FP1): Κυριαρχία Mercedes

Με τη συμπλήρωση 17 λεπτών είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς η υβριδική μηχανή της Renault στο μονοθέσιο του Brendon Hartley παρέδωσε πνεύμα – όπως συνέβη και στο Μεξικό.

GP Βραζιλίας (FP1): Κυριαρχία Mercedes

Ο Sebastian Vettel είχε μία έξοδο χωρίς συνέπειες στη στροφή 9, την ώρα που τα ασημί βέλη εναλλάσσονταν στην κορυφή. Το έκαναν με τα μαλακά ελαστικά, το έκαναν μετά και με τα πολύ μαλακά, ρίχνοντας την καλύτερη επίδοση για πρώτη φορά σε αυτή τη χάραξη της πίστας κάτω από το 1.10.

GP Βραζιλίας (FP1): Κυριαρχία Mercedes

Ο Hamilton που είχε τη «στιγμή» του στη στροφή 1, έφτασε στο 1.19.202. Τελικά ήταν αρκετοί οι οδηγοί που με τα φετινά, ταχύτερα μονοθέσια κινήθηκαν στο 1.19 όμως η κυριαρχία της Mercedes δεν αμφισβητήθηκε. Τα γερμανικά μονοθέσια έκαναν το 1-2 και ο πλησιέστερος αντίπαλος, ο Kimi Raikkonen, ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Βραζιλίας (FP1): Κυριαρχία Mercedes
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ