FORMULA 1

GP Βελγίου - RACE: Rosberg στο... χάος του SPA!

GP Βελγίου - RACE: Rosberg στο... χάος του SPA!

Ο Nico Rosberg ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Βελγίου σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Τρίτος ο Hamilton από την 21θέση!

Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα στο SPA, ο Nico Rosberg πραγματικά ανενόχλητος έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη με τη Mercedes. Πίσω του είδε δεύτερος την καρό σημαία ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, ενώ ένα εξαιρετικό αγώνα είχε ο Lewis Hamilton με τη δεύτερη Mercedes ο οποίος από την 21η θέση κατέκτησε τελικά την τελευταία θέση στο podium.

Μπορεί ο καιρός να ήταν πολύ καλός στο SPA και οι όποιες προβλέψεις για κάποια βροχή στους τελευταίους γύρους να μην επιβεβαιώθηκαν ποτέ, αλλά ο αγώνας στο Βέλγιο για το 2016 δεν θα μπορούσε να είναι πιο... χαοτικός. Από τη στιγμή που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όλα έδειχναν ότι το GP Βελγίου δεν θα ήταν και τόσο χαλαρό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Το πρώτο επεισόδιο ξετυλίχτηκε μόλις στην πρώτη στροφή La Source. Η κακή εκκίνηση του Max Verstappen με την Red Bull τον ανάγκασε να πέσει πίσω από τις δύο Ferrari του Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel, αλλά ο τελευταίος από την εξωτερική έκλεισε την τροχιά του πιο πολύ απ' ό,τι θα έπρεπε χτύπησε τον Kimi και αυτός με την σειρά του τον Max που προσπαθούσε από την εσωτερική πατώντας σχεδόν και με τους τέσσερις τροχούς στο κερμπ να ανακτήσει τη θέση του.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν όλοι θέσεις, ο Vettel έκανε τετ-α-κε και ο Kimi με τον Max να καταστρέψουν τις εμπρός πτέρυγές τους. Στο μονοθέσιο του Raikkonen μάλιστα κόλλησε ένα κομμάτι κάτω από το μονοθέσιό του και έπιασε φωτιά στη κατηφορική χωρίς ευτυχών να γίνει κάτι πιο σοβαρό. Όλοι φυσικά επέστρεψαν στα pits για τις απαραίτητες επισκευές ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα.

Πιο πίσω στον... τρελό πρώτο γύρο, ο Pascal Wehrlein χτύπησε από πίσω τον Jenson Button στην Les Combes, και σήκωσε το χέρι του νευριασμένος στον πιλότο της McLaren. Ο Wehrlein προσπαθούσε να τον περάσει από την εξωτερική. Τελικά και οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν. Στον δεύτερο γύρο ο Carlos Sainz είχε κλαταρισμένο ελαστικό στην ευθεία Kemmel και προσπαθούσε να συνεχίσει με την Toro Rosso μέχρι να φτάσει στα pit. Το ελαστικό όμως έσπασε την πίσω πτέρυγά του και τελικά εγκατέλειψε λίγο μετά την Les Combes.

ΣΟΚ από τον Magnussen!

Οι μικροσυγκρούσεις συνεχίστηκαν, όπως και οι εγκαταλείψεις, μέχρι τον 6ο γύρο όταν στην πιο εντυπωσιακή στροφή του αγώνα, την Eau Rouge, ο Kevin Magnussen σόκαρε τους πάντες! Στην έξοδο μετά την ανηφορική έχασε τον έλεγχο της Renault με πολλά χιλιόμετρα και το μονοθέσιο με... σβούρες κατέληξε με το πίσω μέρος στα προστατευτικά καταστρέφοντάς τα πάντα και αποκαλύπτοντας τελικά της μπαριέρες!

Ειπώθηκε ότι στο ατύχημα καταγράφηκαν 12,5 g (!) αλλά όπως και να έχει η εικόνα και μόνο σου... έκοβε την ανάσα! Ευτυχώς ο Magnussen βγήκε αμέσως από το κατεστραμμένο στην κυριολεξία μονοθέσιο και παρότι κούτσαινε και έμοιαζε ζαλισμένος, υποβασταζόμενος από τους ανθρώπους της πίστας έφτασε στο ιατρικό αυτοκίνητο και από εκεί πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε τίποτα το σοβαρό.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν τόσο η άμεση εμπλοκή του safety car, αλλά έπειτα από λίγους γύρους και η διακοπή του αγώνα για 17 λεπτά, μέχρι οι άνθρωποι της πίστας να αποκαταστήσουν εντελώς τη ζημιά στα προστατευτικά μετά την Eau Rouge.

Rosberg ο... untouchable

Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, για τον poleman Nico Rosberg έμοιαζε λες και γύρο γύρο ήταν Σάββατο και γι' αυτόν Κυριακή! Ο πολιτογραφημένος Γερμανός της Mercedes έκανε πολύ καλή εκκίνηση έφυγε μπροστά και τελικά έμοιαζε πραγματικά... αφού απέφυγε οποιοδήποτε επεισόδιο οδηγούσε τον αγώνα σε όλη τη διάρκειά του και έφτασε πολύ εύκολα στην 20η νίκη της καριέρας του. Αυτή ήταν και η 6η νίκη του Rosberg για το 2016 (ίδιες με τον Hamilton) που μείωσε την διαφορά του από τον Lewis στους 9 βαθμούς για την κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο Lewis Hamilton έκανε και αυτός έναν πολύ καλό και αλάνθαστο αγώνα και ξεκινώντας από την 21η θέση κατάφερε να δει τρίτος την καρό σημαία και να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από την ποινή που είχε λόγω αλλαγής κινητήρων στις ελεύθερες δοκιμές (τους άλλαξε προληπτικά για να έχει απόθεμα για το υπόλοιπο της σεζόν).

Ο πιο... κοντινός αντίπαλος του Rosberg ήταν ο Daniel Ricciardo και με έναν πολύ σταθερό αγώνα κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Εξαιρετικές και η μεγάλη έκπληξη στο SPA ήταν οι δύο Force India. Ο Nico Hulkenberg έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε στην 4η θέση όπως επίσης και ο team-mate του Sergio Perez που τερμάτισε ακριβώς πίσω του στην 5η θέση. Έτσι η Force India πέρασε την Williams στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η κόκκινη σημαία και η διακοπή του αγώνα ήταν ό,τι καλύτερο για τον Fernando Alonso και Hamilton που ξεκίνησαν από τις τελευταίες θέσεις του αγώνα. Ο Ισπανός της McLaren που είχε και αυτός ποινή για την αλλαγή του αναβαθμισμένου κινητήρα της Honda έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα να εκκινήσει από την τελευταία θέση και εκμεταλλευόμενος το χάος να τερματίσει στην 7η.

Έπειτα από το επεισόδιό του στην πρώτη στροφή, ο Sebastian Vettel έκανε έναν καλό αγώνα και τερμάτισε στην 6η θέση μπροστά από τον Alonso. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Williams του Valtteri Bottas και Felipe Massa στην 8η και 10η θέση αντίστοιχα ενώ ανάμεσά τους ήταν ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari. Ο... τοπικός ήρωας, ο νεαρός Ολλανδός Max Verstappen δεν κατάφερε τελικά να μπει στην βαθμολογούμενη δεκάδα μόλις για μία θέση, καθώς δεν του πήγαν όλα καλά με τα ελαστικά του και δεν ήταν όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε.

ΔΙΑΒΑΣΕΤ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

F1 GP Βελγίου 2016 (SPA): Pirelli Preview
GP Βελγίου - FP3: Ο «βασιλιάς» Kimi στο θρόνο του!
GP Βελγίου - FP2: Verstappen στο 1-2 της Red Bull!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ