FORMULA 1

GP Βελγίου - QP: Rosberg για ένα δέκατο

GP Βελγίου - QP: Rosberg για ένα δέκατο

Ο Nico Rosberg πήρε τελικά την pole στο SPA για το GP Βελγίου για το 2016 αφήνοντας πίσω του την Red Bull του Max Verstappen μόλις με ένα δέκατο διαφορά.

Ο Nico Rosberg πήρε τελικά την pole στο SPA για το GP Βελγίου για το 2016 αφήνοντας πίσω του την Red Bull του Max Verstappen μόλις με ένα δέκατο διαφορά. Στην 3η θέση για την εκκίνηση του αυριανού αγώνα θα βρίσκεται ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari.

To F1 Belgian Grand Prix του 2016 θα έχει στην πρώτη σειρά εκκίνησης μία Mercedes και μία Red Bull. Ο Nico Rosberg... ανενόχλητος από τον team-mate του στις κατατακτήριες για την pole στο SPA, με χρόνο 1:46.744 βρέθηκε τελικά στην πρώτη θέση της κατάταξης μπροστά από τον Max Verstappen και έτσι έφτασε στην 28η pole της καριέρας του. Στο Spa-Francorchamps, ο Verstappen σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46.893 και είναι ο νέοτερος πιλότος στην ιστορία του motorsport που θα ξεκινήσει αγώνα Formula 1 από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Με τον Lewis Hamilton να έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από τη διαδικασία καθώς θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την τελευταία σειρά της εκκίνησης μαζί με τον Alonso καθώς άλλαξε κινητήρες και είχε ποινή 55 θέσεων (όπως και ο Alonso), ήταν τελικά η Ferrari του Kimi Raikkonen (1:46.910) και Sebastian Vettel (1:47.108) που «κλείδωσαν» τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης μπροστά από την δεύτερη Red Bull του Daniel Ricciardo. Με αυτή τη σειρά της εκκίνησης, ο αγώνας της Κυριακής μοιάζει μία ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Πίσω από τον Ricciardo βρίσκονται οι δύο Force India του Sergio Perez (1:47.407) και Nico Hulkenberg (1:47.543) στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Οι δύο Williams του Valtteri Bottas (1:47.612) και Felipe Massa (1:48.263), χωρίστηκαν ουσιαστικά στη... μέση από την McLaren του Jenson Button που θα ξεκινήσει τον αυριανόο αγώνα στο SPA (στις 15:00GR) από την 9η θέση (1:48.114). Να σημειώσουμε ότι και οι δύο Williams επηρεάστηκαν από προβλήματα στο software του κινητήρα και τελικά δεν μπόρεσαν να τρέξουν σε πρόγραμμα «qualifying».

Τα προβλήματα στη δεύτερη McLaren του Fernando Alonso συνεχίστηκαν και στις κατατακτήριες καθώς μόλις βγήκε από τα pits και πλησιάζοντας προς την Eau Rouge τελικά εγκατέλειψε και δεν πρόλαβε να κάνει ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο. Έχοντας βεβαίως ήδη ποινή 30 θέσεων αυτό δεν ήταν και το... μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ισπανό. Θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα ή από την τελευταία θέση ή και από τα pit.

ΔΙΑΒΑΣΕΤ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

F1 GP Βελγίου 2016 (SPA): Pirelli Preview
GP Βελγίου - FP3: Ο «βασιλιάς» Kimi στο θρόνο του!
GP Βελγίου - FP2: Verstappen στο 1-2 της Red Bull!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ