FORMULA 1

GP Βελγίου: Ισοφάρισε το ρεκόρ του Schumi o Hamilton

Großer Preis von Belgien 2017, Freitag - Steve Etherington
Großer Preis von Belgien 2017, Freitag - Steve Etherington MERCEDES F1 TEAM

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 68η pole position της καριέρας του ισοφαρίζοντας την επίδοση του σπουδαίου Michael Schumacher

Η πρώτη μάχη του δεύτερου μισού της σεζόν του 2017 θα ξεκινήσει με τον Lewis Hamilton στην pole position! Ο Βρετανός πλέον έχει τις περισσότερες pole στην ιστορία του σπορ, παρέα με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και το πέτυχε σημειώνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ πίστα στο θρυλικό Σπα! Ο Sebastian Vettel θα βρεθεί δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του βελγικού Grand Prix.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Παρά τις καιρικές προβλέψεις για βροχή την ώρα των κατατακτήριων δοκιμών, ο καιρός ήταν καλός, με τη θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 33. Το Q1 ξεκίνησε με τον Kimi Raikkonen να διαμαρτύρεται για κραδασμούς. O Hamilton ήταν ταχύτερος όλων, με χρόνο στο 1.44.184, επίδοση που ήταν 91 χιλιοστά κάτω από την αντίστοιχη του δεύτερου Sebastian Vettel. Μόνο οι Ferrari και οι McLaren χρησιμοποίησαν μόνο την πολύ μαλακή γόμα ενώ όλοι οι υπόλοιποι έβαλαν την πάρα πολύ μαλακή.

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, καθώς είδαμε και τις δύο McLaren να περνούν στην επόμενη φάση, σε αντίθεση με τις δύο Williams που έμειναν εκτός συνέχειας. Μαζί με τους Felipe Massa/Lance Stroll, αποκλείστηκαν ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso και οι δύο Sauber.

Στο Q2 δεν επαληθεύτηκε η εκτίμηση πως ίσως κάποιοι εκ των κορυφαίων συνδυασμών θα δοκίμαζαν να προκριθούν χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα. Όλοι με την ultra soft λοιπόν και με τον Hamilton να είναι ένα δέκατο μπροστά από τον Raikkonen στην πρώτη προσπάθεια. Λίγο πριν το τέλος οι Mercedes βγήκαν ξανά στην πίστα και κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, με τον Lewis στο 1.42.927. Επίδοση που αποτέλεσε νέο ρεκόρ πίστας!

Στην ουρά, στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν οι δύο McLaren, οι δύο Haas και η Scuderia Toro Rosso του Carlos Sainz. O Fernando Alonso ακούστηκε μέσω team radio να φωνάζει πως έχασε ισχύ από την υβριδική μηχανή της Honda και ο εκνευρισμός του όταν βγήκε από την MCL32 ήταν σαφής.

Το Q3 ξεκίνησε με τον Jolyon Palmer να παρκάρει την R.S.17 με πρόβλημα στο κιβώτιο της Renault. Στη μάχη της pole, στην πρώτη ζαριά ο Hamilton κατέβηκε στο 1.42.907, σημειώνοντας εκ νέου ρεκόρ πίστας στο Σπα. Ο Raikkonen ήταν τρία δέκατα πίσω του και οι Bottas-Vettel στο μισό δευτερόλεπτο.

Στη δεύτερη ζαριά, πρώτες έγραψαν χρόνους οι δυο W08 και αμφότερες κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα, με τον Hamilton να κατεβαίνει στο 1.42.553. Ο Raikkonen έκανε λάθος καταστρέφοντας τον γύρο του, σε αντίθεση με τον Vettel που έκανε καλό γύρο αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετός. Ο Γερμανός ήταν 242 χιλιοστά δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton.

Έτσι στον δωδέκατο αγώνα της σεζόν, οι Mercedes και οι Ferrari μοιράζονται τις δύο πρώτες σειρές της εκκίνησης, με τους "ταύρους" της Red Bull Racing στην τρίτη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Βελγίου: Ισοφάρισε το ρεκόρ του Schumi o Hamilton

Photo credits: Mercedes F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ