FORMULA 1

GP Βελγίου - FP1: Rosberg παρά τα προβλήματα

SPA, BELGIUM - AUGUST 21:  Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 21, 2015 in Spa, Belgium.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
SPA, BELGIUM - AUGUST 21: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 21, 2015 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Nico Rosberg επέστρεψε στη δράση, σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας των πρώτων ελεύθερων δοκιμών στο GP Βελγίου με 1:51.082. Ταχύτερος ο Γερμανός, από κοντά Hamilton, Ricciardo, Raikkonen.

Αφού ξεπέρασε κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον κινητήρα του μονοθεσίου του στην αρχή του FP1, ο Nico Rosberg επέστρεψε στη δράση, σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας με 1:51.082.

O 30χρονος Γερμανός που εντός των επόμενων ωρών θα γίνει πατέρας γι' αυτό και βρίσκεται σε εγρήγορση έχοντας νοικιάσει ιδιωτικό τζετ προκειμένου να βρεθεί δίπλα στη σύζυγό του, Viviane, θέλει να μείνει σε τροχιά τίτλου και να επιστρέψει στις νίκες.

Δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά ήταν ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Lewis Hamilton, ενώ ο περσινός νικητής του βελγικού Grand Prix, Daniel Ricciardo σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο όντας ελάχιστα χιλιοστά πιο αργός από τον Βρετανό.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το πρόσωπο των ημερών, ο Kimi Raikkonen, ο οποίος απαλλαγμένος πια από το άγχος σχετικά με το μέλλον του μιας και η Ferrari ανακοίνωσε την παραμονή του στην ομάδα για άλλη μια χρονιά, θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες μετά από αρκετό καιρό, σε μια πίστα, μάλιστα, που λατρεύει.

Ο Φινλανδός ήταν σχεδόν τέσσερα δέκατα ταχύτερος του ομόσταβλού του και νικητή του προηγούμενου αγώνα στην Ουγγαρία, Sebastian Vettel. Για την Scuderia ο αγώνας του Spa έχει ξεχωριστή σημασία καθώς είναι ο 900ος στον οποίο λαμβάνει μέρος η ομάδα στην ιστορία της F1.

O Daniil Kvyat έφερε τη δεύτερη Red Bull στην έκτη θέση, με τους Max Verstappen - Carlos Sainz Jr. να ακολουθούν. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Sergio Perez και ο Valtteri Bottas.

Αναβαθμισμένους κινητήρες έχουν στη διάθεσή τους οι πιλότοι της McLaren, οι οποίοι πάντως σε αυτό το πρώτο επίσημο session μετά την καλοκαιρινή διακοπή του Πρωταθλήματος δεν ήταν ανταγωνιστικοί, με τον Fernando Alonso να κλείνει τη διαδικασία στη 16η θέση και τον Jenson Button να είναι 18ος. Και οι δύο αναμένεται να δεχθούν ποινές για τις νέες κινητήριες μονάδες που θα χρησιμοποιήσουν, καθώς έχουν προ πολλού ξεπεράσει το όριο που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Η διαδικασία που διεξήχθη σε πολύ καλές καρικές συνθήκες, διακόπηκε προσωρινά μετά την έξοδο που είχε ο Pastor Maldonado βγαίνοντας από την Les Combes με τη συμπλήρωση 50 λεπτών.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Andy Cowell: Ο "εγκέφαλος" του κορυφαίου κινητήρα της F1

Χρόνια πολλά Fernando

Πως ο Vettel έφτασε στη νίκη στην Ουγγαρία

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ