FORMULA 1

GP Βελγίου: Άντεξε στην πίεση ο Hamilton

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, right, leads into the first corner during the start of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Sunday, Aug. 27, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, right, leads into the first corner during the start of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Sunday, Aug. 27, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο οδηγός της Mercedes πήρε τη νίκη μετά από σπουδαία μονομαχία με τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, Sebastian Vettel.

Την πέμπτη φετινή και συνολικά 58η νίκη της καριέρας του σημείωσε στο Grand Prix Βελγίου ο Lewis Hamilton. Μετά την pole #68 με την οποία ισοφάρισε το ρεκόρ του Michal Schumacher, ο Βρετανός έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα.

Έκανε πολύ καλή εκκίνηση, διαχειρίστηκε σε όλο τον αγώνα το προβάδισμά του έναντι του Sebastian Vettel και όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε το όποιο του πλεονέκτημα, άντεξε στην πίεση!

Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός πως στους τελευταίους 10 γύρους, οι δυο Mercedes είχαν την μαλακή γόμα ελαστικών ενώ οι διώκτες τους την πάρα πολύ μαλακή. Αυτό θεωρητικά έδινε πλεονέκτημα στους… άλλους, όμως ο Hamilton κρατήθηκε. Κι αυτό παρότι στην επανεκκίνηση η Ferrari του Vettel βρέθηκε δίπλα του στην ευθεία Κέμελ. Δεν κατάφερε όμως να περάσει και έτσι η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους επτά βαθμούς, με την επόμενη μάχη να είναι στην έδρα της Scuderia, την πίστα της Μόντσα.

Συγκλονιστική ήταν και η μάχη για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Valtteri Bottas βρισκόταν σε αυτή τη θέση και έδειχνε να ελέγχει το προβάδισμά του έναντι της Ferrari του Kimi Raikkonen. Πίσω τους είχαν τις δύο Red Bull αλλά όχι για πολύ, καθώς ο Max Verstappen προδόθηκε για μία ακόμα φορά από την έλλειψη αξιοπιστίας της Red Bull –TAG. Ο «Iceman» δεν έκοψε ρυθμό περνώντας δίπλα από την παρκαρισμένη στην άκρη της πίστας RB13 και αυτό του έφερε ποινή stop & go 10 δευτερολέπτων. Πράγμα που φάνηκε να τον βγάζει εκτός εξίσωσης καθώς έπεσε έβδομος.

Κάπου εκεί, η κοκορομαχία των Force India ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες. Οι Esteban Ocon και Sergio Perez είχαν συγκρουστεί στην κατηφόρα μετά την πρώτη φουρκέτα στον πρώτο γύρο, το έκαναν ξανά στον 29ο! Μόνο που αυτή τη φορά, γέμισαν το οδόστρωμα θραύσματα και προκάλεσαν την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Κι αν όπως αναφέραμε νωρίτερα ο Hamilton έπαιξε επιτυχώς άμυνα έναντι του Vettel, o Bottas έχασε δύο θέσεις στο τελευταίο chicane. Τόσο ο Ricciardo όσο και ο Raikkonen κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν και να τον ρίξουν πέμπτο. Ο Αυστραλός κατάφερε έτσι να ανέβει για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια στο βάθρο του Σπα.

Πέμπτος τερμάτισε ο Nico Hulkenberg για λογαριασμό της Renault ενώ με την έκτη θέση του Romain Grosjean, ξεπέρασε ήδη την περυσινή της συγκομιδή. Παρά το καταστροφικό Σάββατο ο έμπειρος Felipe Massa κατάφερε να δει όγδοος την καρό σημαία για λογαριασμό της Williams, μπροστά από τον Ocon που επιβίωσε του εμφυλίου και της Scuderia Toro Rosso του Carlos Sainz.

O Fernando Alonso εγκατέλειψε ξανά, σε έναν αγώνα όπου εκκίνησε εντυπωσιακά, σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση αλλά σταδιακά άρχισε να χάνει έδαφος, πράγμα που προκάλεσε για πολλοστή φορά τον εκνευρισμό του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Βελγίου: Άντεξε στην πίεση ο Hamilton

Photo credits: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ