FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης - RACE: Νίκη θρίλερ για Rosberg

GP Σιγκαπούρης - RACE: Νίκη θρίλερ για Rosberg

O Γερμανός, Nico Rosberg, νίκησε το 200ό GP της καριέρας του αν και στο τέλος καρδιοχτύπησε λόγω Ricciardo. Τρίτος ο Hamilton που έχασε την πρωτοπορία στη βαθμολογία από τον ομοσταβλό του.

Ο Nico Rosberg πέτυχε ίσως την ψυχοφθόρα νίκη της καριέρας του στη Marina Bay, στη 200η εκκίνησή του σε Grand Prix της Formula 1. Μια νίκη, η 8η για φέτος, που τον θέτει και πάλι σε θέση οδηγού στο Πρωτάθλημα, έξι αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Γερμανός ήταν πρώτος χωρίς να απειλείται και έχοντας μια διαφορά ασφαλείας από τον βασικό του αντίπαλο στην κούρσα, Daniel Ricciardo. Η εικόνα ωστόσο άλλαξε στο τελευταίο κομμάτι, με τον Αυστραλό να μπαίνει στον 48ο γύρο για τρίτη φορά στα pits και να βάζει την super soft. H διαφορά τους σε εκείνο το σημείο, με 13 γύρους να απομένουν για την πτώση της καρό σημαίας ήταν στα 23”. Ο Rosberg είχε πραγματοποιήσει το δεύτερο pit stop στον 34ο γύρο για να βάλει σετ μαλακής γόμας.

Η Mercedes είχε μια δύσκολη απόφαση να πάρει, βλέποντας τον Ricciardo στους πρώτους του γύρους με την super soft να κερδίζει 2 και 3 δευτερόλεπτα. Αν τον έβαζε μέσα για τρίτη φορά, θα έχανε το παιχνίδι. Γι' αυτό και τον άφησε να πάει με το ίδιο σετ μέχρι το τέλος. Ήταν 13 δύσκολοι και ιδιαίτερα αγχωτικοί γύροι με τον Αυστραλό να πηγαίνει τέρμα γκάζι και τον Γερμανό που από την αρχή του αγώνα είχε θέμα με τα φρένα (όπως και ο Hamilton) να προσπαθεί να μείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στο φινάλε θρίλερ με τη διαφορά των δύο να είναι μόλις τέσσερα δέκατα διαφορά στον τερματισμό.

Τρίτος ήταν ο Hamilton που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει τους δύο πρώτους. Αντίθετα έχοντας και αυτός θέματα με το σύστημα πέδησης, πάλεψε με τον Kimi Raikkonen για την τρίτη θέση, την οποία και πήρε τελικά προσπερνώντας τον Φινλανδό στο τρίτο pit stop.

Ο Sebastian Vettel έκανε τρομερό αγώνα έχοντας ξεκινήσει από την τελευταία του γκριντ καταφέρνοντας να τερματίσει πέμπτος, με σημαντική μάλιστα, διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Verstappen ολοκλήρωσε τον αγώνα στην έκτη θέση, ενώ ο Fernando Alonso, με τη McLaren, ήταν έβδομος. Ο Sergio Perez που λόγω ποινών βρέθηκε στην 18η θέση, τερμάτισε στην όγδοη θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Daniil Kvyat και ο Kevin Magnussen.

Safety car με το "καλημέρα"

Επεισοδιακή ήταν η εκκίνηση του αγώνα με τον Nico Hulknenberg να έχει επαφή με τον Sainz Jr. και να καταλήγει στο pitwall. Ο Ισπανός προσπαθούσε να αποφύγει τον Verstappen που καθυστέρησε αρκετά, με αποτέλεσμα να εμβολίσει την Force India.

Οι αγωνοδίκες χαρακτήρισαν το περιστατικό “αγωνιστικό συμβάν”, με τον Γερμανό πιλότο της Force India να συμμερίζεται την άποψή τους σημειώνοντας πως “αυτά συμβαίνουν”.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στην πίστα μέχρι να απομακρυνθεί από την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού η VJM09 και να καθαριστεί το οδόστρωμα από τα διάσπαρτα συντρίμμια της.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 2 Οκτωβρίου με τον αγώνα της Μαλαισίας.

Το highlight του αγώνα. Το safety car αποχωρεί και ο κριτής που δεν το έχει πάρει χαμπάρι, τρέχει να σωθεί από τα μονοθέσια που έρχονται κατά πάνω του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

"Καμπάνες" στον Perez
Στην pole της Marina Bay o Rosberg!
Τα "μυστικά" της Marina Bay
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ