FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης - QP: Ο Rosberg έβαλε "φωτιά" στη νύχτα

Großer Preis von Singapur 2016, Freitag
Großer Preis von Singapur 2016, Freitag DAIMLER AG

Φοβερή εμφάνιση από τον Γερμανό πιλότο της Mercedes, Nico Rosberg που πήρε την pole position με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Daniel Ricciardo. Τρίτος ο Lewis Hamilton, τελευταίος ο Sebastian Vettel!

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Nico Rosberg στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Σιγκαπούρης, εξασφαλίζοντας την παρθενική του pole position στη Marina Bay.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

O Γερμανός, που ετοιμάζεται για την 200η του εκκίνηση σε GP στην Formula 1, δεν είχε αντίπαλο στο Q3 και χάρη στο εκπληκτικό 1:42.584 που έκανε με την πρώτη του προσπάθεια έκοψε το… βήχα στους αντιπάλους του και εξασφάλισε την 29η pole της καριέρας του - 7η τη φετινή σεζόν. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον γύρο που του χάρισε την pole "ως έναν από τους καλύτερους της καριέρας μου".

Δεύτερος ήταν ο Daniel Ricciardo που στο τέλος έθεσε εκτός πρώτης σειράς του γκριντ τον Lewis Hamilton. Ο χρόνος του πιλότου της Red Bull ήταν κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από αυτόν του Γερμανού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

GP Σιγκαπούρης - QP: Ο Rosberg έβαλε "φωτιά" στη νύχτα

Ο Hamilton από την πλευρά του δεν μπόρεσε να κινηθεί στο ρυθμό του ομόσταβλού του με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τρίτη θέση όντας αρκετά πιο αργός από αυτόν (+0.704). Τέταρτος ήταν ο Max Verstappen.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πιλότοι της Red Bull επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής με τη super soft γόμα της Pirelli, τη στιγμή που οι υπόλοιποι οχτώ της δεκάδας θα εκκινήσουν με την ultra soft. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να πάνε σε στρατηγική ενός pit stop.

O Kimi Raikkonen ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ferrari στην πρώτη δεκάδα καθώς η διαδικασία εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Sebastian Vettel. O Γερμανός, πολυνίκης του αγώνα με τέσσερις πρωτιές, έμεινε νωρίς νωρίς εκτός διαδικασίας λόγω προβλήματος στην ανάρτηση. Συγκεκριμένα, επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Q1 έσπασε η εμπρόσθια αντιστρεπτική ράβδος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στη συμπεριφορά της Ferrari.

Η επιλογή των ανθρώπων της ομάδας να κρατήσουν μέσα και για δεύτερο γύρο το Γερμανό παρά το πρόβλημα που υπήρχε προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά του. Όταν επέστρεψε στα pits ήταν αργά για οποιαδήποτε επισκευή. Έτσι θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει τον αγώνα από την 22η θέση.

Εκτός δεκάδας οι Williams, αλλά...

Οι δύο πιλότοι της Toro Rosso θα παραταχθούν στην τρίτη σειρά εκκίνησης, με τον Carlos Sainz Jr. να είναι έκτος και τον Daniil Kvyat έβδομος, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Nico Hulkenberg (Force India), o Fernando Alonso που έκανε πολύ καλή δουλειά με τη McLaren και ο Sergio Perez (Force India). Εκτός δεκάδας έμειναν οι Williams, με τους Valtteri Bottas - Felipe Massa να μένουν στην 11η και την 12η θέση αντίστοιχα.

The team at work in the garage.
The team at work in the garage. MCLAREN

Και οι δύο πάντως στάθηκαν άτυχοι καθώς η τελευταία τους προσπάθεια στο Q2 επηρεάστηκε από την έξοδο που είχε ο Romain Grosjean στη στροφή 10, δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρό σημαία.Χρειάστηκε και οι δύο να μειώσουν ταχύτητα περνώντας από το σημείο που η Haas του Γάλλου είχε χτυπήσει στις μπαριέρες, καθώς υπήρχαν κίτρινες σημαίες.

Είναι πιθανό πάντως να υπάρξει ποινή στον Perez, ο οποίος λέγεται πως προσπέρασε τον Esteban Gutierrez υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Καλές πιθανότητες για πλασάρισμα στη δεκάδα είχε ο Jenson Button, όμως στην τελευταία του προσπάθεια στο Q2, την ώρα που πίεζε, ο πίσω αριστερός τροχός της McLaren ακούμπησε στον τοίχο, υπήρξε κλατάρισμα με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Σιγκαπούρης - FP2: H απάντηση του Rosberg
"Μπορούμε να κάνουμε την F1 καλύτερη από τα... Pokemon"
Τα "μυστικά" της Marina Bay
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ