FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης (FP2): Σε δικό τους ρυθμό οι Red Bull

GP Σιγκαπούρης (FP2): Σε δικό τους ρυθμό οι Red Bull

O Daniel Ricciardo παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μαρίνα Μπέι

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση και έτσι μετά την πρωτιά του στην απογευματινή πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σιγκαπούρης, ο Daniel Ricciardo ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη. Υπό το φως των προβολέων πλέον, ο Αυστραλός έκανε το 2 στα 2 στην πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του δέκατου τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Με τον Max Verstappen να τον πλαισιώνει, η Red Bull Racing έδειξε ικανή για εκπλήξεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το μεγάλο λιμάνι της Ανατολής υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς, θερμοκρασία αέρα στους 32 και την υγρασία να έχει ανέβει στο 71%. Όπως και στο FP1 ο Ricciardo έδειξε από νωρίς πόσο ταιριάζει αυτή η αργή αγωνιστική διαδρομή στην RB13. Και στην πορεία κατέβαζε συνεχώς την κορυφαία επίδοση, φτάνοντας τελικά στο εντυπωσιακό 1.40.852.

Ο teammate του ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός ενώ ο μοναδικός που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο, ήταν ο τρίτος Lewis Hamilton, με τις Mercedes στις θέσεις 3 και 4. Ίσως αναρωτιέστε –και εύλογα- που είναι οι Ferrari; Οι κόκκινοι που έχουν πάει στη Σιγκαπούρη ως μεγάλα φαβορί, δεν έκαναν προσομοιώσεις κατατακτήριων, μόνο μεγάλων αποστάσεων. Έτσι δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να κινηθούν οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen που ήταν στην 11η και την 9η θέση αντίστοιχα.



Μάλιστα ο Γερμανός είχε μία δύσκολη στιγμή στη στροφή 10, όπου έχασε το πίσω μέρος της SF70H, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές σε διαφημιστική πινακίδα, πράγμα που έφερε προσωρινά καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Αναλυτικά η κατάταξη της δεύτερης περιόδου:

GP Σιγκαπούρης (FP2): Σε δικό τους ρυθμό οι Red Bull

PHOTO CREDITS: redbullcontentpool.com


TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ