FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης - FP2: H απάντηση του Rosberg

GP Σιγκαπούρης - FP2: H απάντηση του Rosberg

O Γερμανός επανέφερε τη Mercedes στην κορυφή στη 2η περίοδο δοκιμών. Προβλήματα και χαμένος χρόνος για τον Lewis Hamilton.

Ο Nico Rosberg ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 200ό του grand prix της Formula 1, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της πρώτης ημέρας στη Σιγκαπούρη, ενόψει του 15ου αγώνα του φετινού πρωταθλήματος - και δίνοντας, παράλληλα, μια απάντηση στη Red Bull Racing που κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο δοκιμών, καθώς και στη θεωρία ότι το σιρκουί του ασιατικού λιμανιού δεν ταιριάζει στις Mercedes.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Lewis Hamilton, αντίθετα, έμεινε στην έβδομη θέση, πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον ομόλογό του στη Mercedes, καθώς έχασε το τελευταίο ημίωρο της 90λεπτης δεύτερης περιόδου δοκιμών, καθώς και όλη του την προγραμματισμένη προσομοίωση αγώνα, εξαιτίας προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα της W07. Νωρίτερα, ο πρωταθλητής είχε διακόψει πρόωρα την προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης, και δεν κατάφερε ποτέ να βάλει σε τάξη το πρόγραμμά του με την ultra μαλακή γόμα, με την οποία ο Rosberg έκανε τον πρώτο χρόνο.

Το δεύτερο χρόνο σημείωσε ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari SF16-H, δυόμισι δέκατα πίσω από τον Rosberg και ένα δέκατο μπροστά από τον Max Verstappen της RBR. Η διαφορά του Ολλανδού ήταν ελάχιστη (25 χιλιοστά) από τον ομόλογό του Daniel Ricciardo, που έχασε λίγο χρόνο στο γκαράζ έπειτα από επαφή με τον τοίχο και τετ-α-κε στη στροφή 11, καθώς η Red Bull δεν δείχνει προς το παρόν να είναι το φαβορί -που υποτίθεται ότι θα ήταν- στη Σιγκαπούρη. Και ειδικά στο τελευταίο τμήμα του σιρκουί.

Ο Sebastian Vettel, επίσης με ορατά προβλήματα πρόσφυσης, έμεινε 0,7 δευτ. πίσω από τον Raikkonen, στην 5η θέση, ενώ μέσα στην εξάδα μπήκε η Force India με τον Nico Hulkenberg. Οι δύο Toro Rosso, με τους Carlos Sainz και Daniil Kvyat, με τη McLaren του Fernando Alonso ανάμεσά τους, έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Οι Alonso και Sainz ήταν δύο από τους πολλούς οδηγούς που είχαν μικρές εξόδους, και εκτός αυτού μετά την καρό σημαία της δεύτερης περιόδου των δοκιμών ο πρώτος σταμάτησε τη McLaren-Honda στην άκρη του σιρκουί, με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων που δεν αποκλείεται να του προκαλέσει περιπλοκές, αν όχι ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση, το υπόλοιπο διήμερο.

Οι Romain Grosjean της Haas και Esteban Ocon της Manor ήταν δύο από τους οδηγούς που είχαν στενές επαφές με τους προστατευτικούς τοίχους της πίστας της Σιγκαπούρης, χωρίς σοβαρές συνέπειες πάντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Σιγκαπούρης - FP1: Ταχύτερες οι Red Bull
"Μπορούμε να κάνουμε την F1 καλύτερη από τα... Pokemon"
Πρωταθλητής ο μικρός Περιστεράς
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ