FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης - FP1: Ταχύτερες οι Red Bull

GP Σιγκαπούρης - FP1: Ταχύτερες οι Red Bull

Verstappen και Ricciardo έκαναν το 1-2 για την Red Bull στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σιγκαπούρης. Στις μπαριέρες ο Rosberg.

Την πολύ καλή παράδοση που έχει στο Marina Bay Circuit -μετράει τρεις νίκες και μάλιστα συνεχόμενες- θα προσπαθήσει να συνεχίσει η Red Bull η οποία ξεκίνησε με το δεξί τις προετοιμασίες της ενόψει του 15ου Grand Prix της σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο FP1 αφήνοντας πίσω του για μόλις 49 χιλιοστά τον ομόσταβλό του, Daniel Ricciardo. Και οι δύο σημείωσαν τους χρόνους τους χρησιμοποιώντας την ultra soft γόμα της Pirelli.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο πολυνίκης του αγώνα (4 φορές έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου) Sebastian Vettel με τη Ferrari. Ο Γερμανός ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός παρότι και αυτός χρησιμοποίησε την ultra soft γόμα. Η Scuderia ευελπιστεί ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα της Κυριακής, όπως και πέρσι που πανηγύρισε το 1-3. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η ιταλική ομάδα έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη...

Ακολούθησαν οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Lewis Hamilton να πλασάρεται πάνω από τον Nico Rosberg, ο οποίος είχε έξοδο προς το τέλος της διαδικασίας προκαλώντας ζημιές στο εμπρόσθιο τμήμα της Mercedes.

Και οι δύο πάντως σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους έχοντας στα μονοθέσιά τους την πιο σκληρή γόμα, από τις τρεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Πέρσι, πάντως, οι Mercedes δυσκολεύτηκαν αρκετά στη Σιγκαπούρη καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τα λάστιχα να δουλέψουν σωστά.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Kimi Raikkonen, Carlos Sainz Jr, Daniil Kvyat, Felipe Massa και Esteban Gutierrez.

Προβλήματα με τα μονοθέσιά τους αντιμετώπισαν ο Jenson Button και ο Romain Grosjean. O Βρετανός πιλότος της McLaren επέστρεψε στην πίστα πραγματοποιώντας συνολικά 20 γύρους, εν αντιθέσει με τον Γάλλο που έμεινε καθηλωμένος στο γκαράζ της Haas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Χτυποκάρδια... πριν τα θρανία
Ο απολογισμός της Michelin για το Misano
Πρωταθλητής ο μικρός Περιστεράς
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ