FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης (FP1): Ταύρος ο Ricciardo

GP Σιγκαπούρης (FP1): Ταύρος ο Ricciardo

Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν οριακά ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μαρίνα Μπέι

Όπως αναμενόταν, η τάξη μεγέθους στη Σιγκαπούρη ήταν από την πρώτη κιόλας περίοδο ελεύθερων δοκιμών διαφορετική σε σχέση με το εντελώς διαφορετικών χαρακτηριστικών σιρκουί της Μόντσα. Ο Daniel Ricciardo σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην 90λεπτη διαδικασία, όπου οι Red Bull και η Ferrari είχαν το πάνω χέρι. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

H Μαρίνα Μπέι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς, θερμοκρασία αέρα στους 33 και υγρασία στο 62%. Το οδόστρωμα είχε κάποια νωπά σημεία από τη βροχή που είχε προηγηθεί, πράγμα που έκρυβε παγίδες. Με την Pirelli ναι έχει φέρει τις πιο μαλακές επιλογές ελαστικών στη γκάμα της, τη soft με τα κίτρινα διακριτικά, τη super soft με τα κόκκινα και την ultra soft με τα μωβ!

Ο Daniel Ricciardo και ο Kimi Raikkonen δοκίμασαν το Halo στα μονοθέσια των Red Bull Racing και Ferrari αντίστοιχα ενώ από νωρίς είδαμε να χρησιμοποιούνται και οι τρεις γόμες. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών είδαμε τον Valtteri Bottas να τοποθετεί εαυτόν στην κορυφή, αλλά δέκα λεπτά μετά παρέδωσε τη σκυτάλη στον teammate του. Χρειάστηκε να φτάσουμε στη συμπλήρωση μισής ώρας για να μπουν στο παιχνίδι τα φαβορί στο συγκεκριμένο σιρκουί, οι Ferrari και οι Red Bull.

Λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας, τα ασημί βέλη έβαλαν την ultra γόμα και με αυτή ο Hamilton έγινε ο πρώτος που κινήθηκε φέτος στο 1.42. Η απάντηση των ταύρων ήρθε άμεσα, με τον Daniel Ricciardo να κατεβαίνει στο 1.42.489 και τον Max Verstappen στο 1.42.610. Μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, αυτό που άλλαξε ηταν πως ο Sebastian Vettel τοποθέτησε αυτόν ανάμεσά τους, όντας μόλις 109 χιλιοστά πίσω από τον Αυστραλό και 12 μπροστά από τον Ολλανδό. Όσο για τις Mercedes, ο Hamilton ήταν τέσσερα δέκατα πίσω ενώ ο έκτος Bottas στα εννέα.

Είδαμε πολλά λάθη στο FP1, όμως δεδομένου πως οι επίσημες διαδικασίες θα λάβουν χώρα υπό το φως των προβολέων και όχι με το φως της ημέρας, όσα είδαμε στο FP1, λίγη σημασία είχαν. Το FP2 διεξάγεται στις 15.30-17.00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης περιόδου:

GP Σιγκαπούρης (FP1): Ταύρος ο Ricciardo

Photo credits: Redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ