FORMULA 1

GP Ρωσίας: Nίκη Hamilton σε επεισοδιακό αγώνα

SOCHI, RUSSIA - OCTOBER 11:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives ahead of Valtteri Bottas of Finland and Williams during the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on October 11, 2015 in Sochi, Russia.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - OCTOBER 11: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives ahead of Valtteri Bottas of Finland and Williams during the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on October 11, 2015 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) GETTY IMAGES

O Hamiton αγκάλιασε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην Formula 1 αφού νίκη στο επεισοδιακό GP της Ρωσίας. Στο βάθρο οι Vettel και Perez. Εγκατέλειψε ο Rosberg.

Όπως και πέρσι ο Lewis Hamilton πανηγύρισε τη νίκη στο Sochi της Ρωσίας, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τρίτου του Παγκόσμιου τίτλου. Μόνο που η φετινή νίκη, συναισθηματικά, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς είναι η 42η στην καριέρα του, μια παραπάνω δηλαδή από το ίνδαλμά του, τον αείμνηστο Ayrton Senna.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο 30χρονος Βρετανός κινδύνευσε. Από τη στιγμή που πήρε τα ηνία του αγώνα στα χέρια του στον 7ο γύρο, εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα με το πεντάλ γκαζιού που παρουσιάστηκε στην F1 W06 Hybrid του poleman και πρωτοπόρου μέχρι εκείνο το σημείο, Nico Rosberg, δεν αισθάνθηκε πίεση.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακόμα και όταν η διαφορά που προσπαθούσε να χτίσει εξανεμιζόταν λόγω της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

Για τον Γερμανό ομόσταβλό του ήταν μια τραυματική εμπειρία. το πρόβλημα στο γκάζι τον υποχρέωσε να επιστρέψει στα pits στον 8ο γύρο και να εγκαταλείψει, χάνοντας έτσι κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.

" Είναι απίστευτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι ευχάριστο πρόβλημα. Έπρεπε να σηκώσω το πόδι μου, αλλά δεν μπορούσα καθώς το γόνατό μου έβρισκε στο τιμόνι. Είμαι απογοητευμένος…”, έλεγε ο Rosberg, ο οποίος έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον Sebastian Vettel να τον περνάει χάρη στη δεύτερη που πήρε επί ρωσικού εδάφους.

Ήταν ένας καλός αγώνας για τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή που επίσης δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τη στιγμή που πέρασε τον ομόσταβλό του, Kmi Raikkonen με τον οποίο είχαν κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές μέχρι να φτάσουν στον 17ο γύρο οπότε και ο Γερμανός τον πέρασε καθαρά.

Απίστευτο όσο και δραματικό ήταν το φινάλε της μάχης για την τρίτη θέση.

O Sergio Perez που είχε αλλάξει νωρίς λάστιχα -στον 13ο γύρο, την ώρα που είχε μπει στην πίστα το safety car για δεύτερη φορά- κατάφερε να φέρει την Force India σε τροχιά βάθρου, αλλά στο τέλος του ασκήθηκε έντονη πίεση από τους Bottas - Raikkonen που ήθελαν όσο τίποτα να ανέβουν στο βάθρο.

Ο πιλότος από το Μεξικό προσπαθούσε να διαχειριστεί όσ καλύτερα μπορούσε τα ελαστικά του, αλλά μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο είδε τους δύο Φινλανδούς να τον περνούν. Κάπου εκεί φάνηκε πως κάθε ελπίδα για βάθρο έσβησε. Προφανώς, όμως, κάποια ανώτερη δύναμη κάτι να του χρώσταγε.

Λίγες στροφές πριν την πτώση της καρό σημαίας, ο Raikkonen εξαπολύει επίθεση από εσωτερική, ο Bottas προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του, συγκρούονται και νά σου ο Perez ξανά τρίτος και στο βάθρο για πέμπτη φορά στην καριέρα του!

Ο Bottas δεν μπόρεσε να τερματίσει, ενώ ο Raikkonen κατάφερε παρά το γεγονός ότι η Ferrari του ήταν πληγωμένη, να ολοκληρώσει τον αγώνα στην πέμπτη θέση στερώντας από τη Mercedes τη δυνατότητα να στεφθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Sochi Πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Το περιστατικό πάντως θα εξεταστεί από τους αγωνοδίκες και σε περίπτωση που ο “iceman” θεωρηθεί υπεύθυνος, τότε αναλόγως την ποινή, η Mercedes μπορεί ακόμα να πανηγυρίσει επί ρωσικού εδάφους την κατάκτηση του τίτλου.

Από κει και πέρα, ο Daniil Kvyat έκανε καλό αγώνα φτάνοντας μέχρι την έκτη θέση, με τον Felipe Nasr να ακολουθεί.

Ο Pastor Maldonado έφερε τη Lotus στην 8η θέση, ενώ την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο McLaren, με τον Button να τερματίζει 9ος και τον Alonso να είναι 10ος.

Δύο φορές και μάλιστα νωρίς νωρίς χρειάστηκε να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Η πρώτη ήταν πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, μετά τη σύγκρουση του Hulkenberg με τον Ericsson και η δεύτερη στον 12ο, μετά το ατύχημα του Romain Grosjean, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Στον αγώνα πήρε μέρος κανονικά και ο Carlos Sainz Jr αφού πέρασε τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε το πρωί. Ο Ισπανός ξεκίνησε από την τελευταία θέση, αλλά έκανε πολύ καλό αγώνα παλεύοντας για μια θέση στη 10άδα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του καθώς στο σημείο που είχε το σοβαρό ατύχημα το Σάββατο στο FP3 έχασε και πάλι το μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια φρεναρίσματος, με κάποια δισκόφρενα να φλέγονται!

Άδοξα ολοκληρώθηκε και ο αγώνας του Daniel Ricciardo ο οποίος εγκατέλειψε τέσσερις γύρους πριν το τέλος λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στο μονοθέσιο της Red Bull.

Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος διεξάγεται στις 25/10 στο Austin.

GP Ρωσίας: Nίκη Hamilton σε επεισοδιακό αγώνα

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver.

GP Ρωσίας - QP: Στην pole o Rosberg (VIDEOS)

Τρομακτικό ατύχημα για Sainz Jr. (VIDEOS+PHOTOS)

Αναλύοντας την πίστα του Sochi (VIDEOS)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ