FORMULA 1

GP Ρωσίας - FP1 & FP2: Οι Mercedes τον πρώτο λόγο

SOCHI, RUSSIA - APRIL 29: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 29, 2016 in Sochi, Russia.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - APRIL 29: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 29, 2016 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Σε μια πίστα που δεν έχει χάσει ποτέ, η Mercedes ξεκίνησε φουριόζα τις προετοιμασίες της για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς που διεξάγεται την Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα (1/5), στο Sochi.

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Lewis Hamilton, με τον Sebastian Vettel που αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο FP2 με τα ηλεκτρικά της Ferrari να ακολουθεί και τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος Nico Rosberg ο οποίος το πρωί είχε κινηθεί ταχύτερα απ’ όλους, να κλείνει την πρώτη τριάδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Να σημειωθεί πως για τον αγώνα της Ρωσίας τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari έχουν ετοιμάσει αναβαθμίσεις για τις κινητήριες μονάδες τους.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθησαν την Παρασκευή στην εντυπωσιακή πίστα του Sochi.

FP1 Report

Πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το 90λεπτο φωτογράφοι και κάμεραμαν είχαν μαζευτεί στο γκαράζ της Red Bull περιμένοντας καρτερικά τον Daniel Ricciardo να βγει στην πίστα με το μονοθέσιό του στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του το σύστημα προστασίας οδηγού με την ονομασία Aeroscreen που έχει εξελίξει η ομάδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

Η ορατότητα ήταν αρκετά καλή”, σχολίασε ο Αυστραλός μετά την δοκιμή. “ Για να είμαι ειλικρινής η περιφερειακή ορατότητα και όλα αυτά ήταν αρκετά καλή. Σίγουρα είναι λίγο παράξενο να έχεις μια τέτοια κατασκευή, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσεις. Αλλά η ορατότητα αυτή καθαυτή είναι αρκετά καλή. Νομίζω ότι είναι θετικό. Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό, αλλά νομίζω ότι το βασικό θέμα είναι η ορατότητα και αυτή είναι αρκετά καλή”.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Catalunya, η Ferrari είχε παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για την προστασία των οδηγών, με την ονομασία Halo .

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι ομάδες έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο σε αυτό το αγωνιστικό τριήμερο τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Σε αυτά τα ελαστικά λοιπόν έριξαν το βάρος τους και στις δύο περιόδους.

Τον καλύτερο χρόνο σε αυτό το session με 1:38.127 τον σημείωσε ο Nico Rosberg αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ομόσταβλό του στη Mercedes, Lewis Hamilton, ο οποίος ήταν επτά δέκατα πιο αργός από τον Γερμανό. Οι χρόνοι τους σημειώθηκαν με την πολύ μαλακή γόμα.

Ακολούθησαν οι Ferrari των Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen που ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί από τον Rosberg χρησιμοποιώντας όμως τη μαλακή γόμα.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Felipe Massa που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση τις δοκιμές του λόγο προβλήματος που προέκυψε με τον συμπλέκτη της Williams. Έκτος ήταν ο Daniel Ricciardo.

FP2 Report

Ο νικητής και των δύο προηγούμενων αγώνων που έχουν διεξαχθεί στο Sochi, Lewis Hamilton, ήταν το… αφεντικό της διαδικασίας σημειώνοντας μάλιστα και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:37.583. O Bρετανός, πάντως, είχε και τις στιγμές του με μικροεξόδους χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ζημιές στο μονοθέσιο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP2

Πίσω από το “ασημένιο βέλος” του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή βρέθηκε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari που ήταν 0.652” πιο αργός. Ο Γερμανός πάντως αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της Ferrari που τον υποχρέωσε να σταματήσει στην πίστα.

Τρίτος ήταν ο Nico Rosberg που ήταν αρκετά πιο αργός από τον Hamilton (+0.867). Ακολούθησε ο Kimi Raikkonen με τη δεύτερη Ferrari, ενώ πέμπτος ήταν ο Daniel Ricciardo με την Red Bull. Tην πρώτη εξάδα έκλεισε ο Valtteri Bottas με την Williams.

Ακολούθησαν ο τοπικός ήρωας Daniil Kvyat (Red Bull), ο Jenson Button με τη McLaren, o Felipe Massa (Williams) και ο Fernando Alonso (McLaren).

Διαβάστε ακόμα στο caranddriver.gr

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ