FORMULA 1

GP Ουγγαρίας - QP: Στην pole o Hamilton

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 25:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during qualifying for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 25, 2015 in Budapest, Hungary.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 25: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during qualifying for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 25, 2015 in Budapest, Hungary. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Για πέμπτη φορά στην καριέρα του ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει τον αγώνα της Ουγγαρίας από την pole position.

Σε μια πίστα που αγαπά ιδιαίτερα και στην οποία έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες μέχρι σήμερα, θα επιδιώξει να προσθέσει άλλη μια στο ενεργητικό του διευρύνοντας συνάμα τη διαφορά του από τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg.

Στο Hungaroring, o δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε το 9-1 επί του Rosberg σε κατατακτήριες δοκιμές φέτος, με τη Mercedes να “κλειδώνει” την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης για 8η φορά φέτος. Πραγματικά εντυπωσιακά στατιστικά που αντικατοπτρίζουν και τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη Mercedes και τον ανταγωνισμό.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο Hamilton πήρε την 47η pole στην καριέρα του με χρόνο 1:22.020 τον οποίο έκανε στην τελευταία του προσπάθεια και ενώ ο Rosberg είχε ήδη ολοκληρώσει τον γύρο του χωρίς να μπορέσει να βελτιώσει τον χρόνο (1:22.4) που είχε κάνει ο Βρετανός με την πρώτη του προσπάθεια.

“Μέχρι τώρα όλα έχουν πάει καλά για μας. Λατρεύω την πίστα. Θυμίζει παλιά πίστα για καρτ”, σχολίασε ο Hamilton.

Από την πλευρά του ο Rosberg ήταν εμφανώς απογοητευμένος καθώς ο χρόνος του ήταν κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο αργός. Ο Γερμανός είχε θέμα με την ισορροπία του μονοθεσίου του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών κάνοντας αρκετές φορές παράπονα για υποστροφή. “Δεν έχω κάποια εξήγηση, απλά δεν μπόρεσα να βρω το ρυθμό που ήθελα. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2ημέρου έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το πως κύλησαν τα πράγματα σήμερα”, τόνισε.

Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, λέγοντας πως αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε να πάρει σήμερα. Δίπλα του στο γκριντ θα έχει τον Daniel Ricciardo με την Red Bull που πέρσι είχε φύγει νικητής από την Ουγγαρία έχοντας ξεκινήσει και πάλι από την τέταρτη θέση!

Ο Kimi Raikkonen σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο και θα ξεκινήσει από την τρίτη σειρά του γκριντ με τον συμπατριώτη του και υποψήφιο διάδοχό του στη Scuderia, Valtteri Bottas. Ο Dannil Kvyat έφερε τη δεύτερη Red Bull στην έβδομη θέση, μπροστά από την Williams του Felipe Massa. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Max Verstappen και ο Romain Grosjean.

Παρά την αισιοδοξία των ανθρώπων της για ένα καλό πλασάρισμα στις κατατακτήριες, τα πράγματα για τη McLaren δεν πήγαν καλά. Ένα πρόβλημα στο ERS δεν επέτρεψε στον Jenson Button να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Q2 (θα ξεκινήσει 16ος), ενώ ο Fernando Alonso εξασφάλισε μια θέση στη 15άδα, ωστόσο δεν μπόρεσε να χρονομετρηθεί λόγω μηχανικού προβλήματος με αποτέλεσμα να αρκεστεί στην 15η θέση.

Ο Ισπανός, πάντως, γνώρισε την αποθέωση από το κοινό στις εξέδρες καθώς έσπρωχνε τo μονοθέσιό του που είχε ακινητοποιηθεί σε επικίνδυνο σημείο στην πίστα, λίγο πριν την είσοδο του pitlane, προκαλώντας την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας για λόγους ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver

Μια επική κόντρα στην οθόνη σας: Lada Vs Dacia!

Δείτε τη νέα Mercedes E-Class να παρκάρει μόνη της

Με μια αναβάθμιση το Tesla S "ντροπιάζει" κορυφαία supercars!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ