FORMULA 1

GP Ουγγαρίας (FP3): Άπιαστες οι Ferrari!

GP Ουγγαρίας (FP3): Άπιαστες οι Ferrari!

Εκπληκτικοί χρόνοι για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen που δεν είχαν αντίπαλο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Βουδαπέστης.

Εντυπωσιακή παράσταση έδωσαν στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ουγγρικού Grand Prix οι Ferrari! Σε μία μικρή «προειδοποίηση» ενόψει των επίσημων διαδικασιών του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, o Sebastian Vettel βελτίωσε το ρεκόρ πίστας κατά ενάμιση σχεδόν δευτερόλεπτο (!), με τον teammate του, Kimi Raikkonen, να είναι ο μόνος που τον ακολουθούσε.

Όμως ας τα δούμε βήμα-βήμα. H δεύτερη ημέρα δράση στο Χανγκαρόρινγκ ξεκίνησε πάλι με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς κι αυτή του οδοστρώματος να φλερτάρει με τους 50! Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά για να γράψει ο Kimi Raikkonen τον πρώτο γρήγορο γύρο για λογαριασμό της Ferrari και λίγο μετά, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.17.909 συντρίβοντας το ρεκόρ πίστα που ανήκε στον Rubens Barrichello και κρατούσε από το 2004 (1.18.436). Όμως η SF70H είχε περισσότερη ταχύτητα και το έδειξε δευτερόλεπτα μετά ο Sebastian Vettel, με το εντυπωσιακό 1.17.790.

Mercedes και Red Bull ακολουθούσαν, με τη γνώριμη τριπλέτα στην κορυφή. Όμως τα ασημί βέλη, έκαναν προσπάθειες και με τη μαλακή γόμα (οι υπόλοιποι είχαν την πολύ μαλακή), πράγμα που ίσως σημαίνει πως θα τολμήσουν να κάνουν με αυτή χρόνους στο Q2 των κατατακτήριων. Εκκινώντας κατά συνέπεια με αυτά τον αγώνα, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική. Μένει να αποδειχθεί σε μερικές ώρες.

Λίγο μετά τα μισά της ωριαίας διαδικασίας, η RB13 του Daniel Ricciardo ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου, προκαλώντας καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας. Το κιβώτιο του είχε κολλήσει στην 5 σχέση και οι ενδείξεις στο τιμόνι του είχαν σβήσει, μαρτυρώντας πρόβλημα στα ηλεκτρονικά.

Αντίθετα, η Ferrari «πετούσε» και 20 λεπτά πριν το φινάλε της διαδικασίας, ο Vettel κατέβηκε στο 1.17.017, σχεδόν ενάμιση δευτερόλεπτο κάτω από το ρεκόρ του Barrichello! Ο Raikkonen πλησίασε στα τέσσερα δέκατα αλλά οι Mercedes δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των κόκκινων. Τρίτος και 0.8 πίσω ήταν ο Bottas, πέμπτος και 1.4 πίσω ήταν ο Hamilton!

Όλα αυτά με τον Felipe Massa να επιστρέφει πρόωρα στα pit, προφανώς χωρίς να νιώθει καλά. Υπενθυμίζουμε πως χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ζαλάδες και αδιαθεσία αλλά οι γιατροί δεν είχαν βρει κάτι. Φαίνεται όμως πως δύσκολα θα επιστρέψει στο κόκπιτ για τη μάχη της Pole Position.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ουγγαρίας (FP3): Άπιαστες οι Ferrari!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ