FORMULA 1

GP Ουγγαρίας (FP1): Στην κορυφή η Red Bull

GP Ουγγαρίας (FP1): Στην κορυφή η Red Bull

O Daniel Ricciardo ξεκίνησε με πρωτιά τις υποχρεώσεις στη Βουδαπέστη όπου φιλοξενείται ο ενδέκατος γύρος της σεζόν.

Σε μία πίστα όπου η Red Bull Racing τα πηγαίνει παραδοσιακά καλά, ο Daniel Ricciardo πρώτευσε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Αυστραλός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.18.486 με την RB13 και κατάφερε να επικρατήσει των ομολόγων του σε Mercedes και Ferrari, δείχνοντας πως στην Ουγγαρία και τον τελευταίο γύρο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, οι "ταύροι" θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

H πίστα του Hungaroring υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 23 βαθμούς Κελσίου και εκείνη του οδοστρώματος στους 29. Η Pirelli έχει φέρει για το συγκεκριμένο αγώνα τις εξής τρεις γόμες ελαστικών: τη μέση (με τα λευκά διακριτικά), τη μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά) και την πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά). Στο πρώτο 20λεπτο είχαμε κυρίως Installation laps, με τις Red Bull να σημειώνουν χρόνους από νωρίς με τη μαλακή γόμα, κουβαλώντας παράλληλα πιεζοηλεκτρικούς αισθητήρες, καθώς δοκίμαζαν κάποια νέα αεροδυναμικά μέρη.

Η έξοδος της McLaren του Stoffel Vandoorne στη στροφή προκάλεσε κίτρινες σημαίες με τη συμπλήρωση 23 λεπτών, ο Romain Grosjean είχε μία έξοδο χωρίς συνέπειες στη στροφή 9, με τον Sebastian Vettel να τον μιμείται. Αντίθετα, ο Antonio Giovinazzi που πήρε τη θέση του Kevin Magnussen στο FP1, έστειλε τη Haas στις μπαριέρες της στροφής 11, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Παράλληλα, ο Valtteri Bottas σταματούσε τα χρονόμετρα στο 1.20.912 με την πολύ μαλακή γόμα και περνούσε στην κορυφή, με τον Hamilton δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Στα μισά της διαδικασίας τα ασημί βέλη κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα, στο 1.19.248 ο Φινλανδός με τον Βρετανό 0.128 πίσω του αλλά αποφασισμένο να μην αφήσει την πρωτιά. Έτσι ο Hamilton κατέβηκε ακόμα περισσότερο, στο 1.19.095 και μετά στο 1.18.858.

Αν όμως κάποιος περίμενε πως ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα είχε αντίπαλο, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Στο ρόλο αυτό βρέθηκε ο Daniel Ricciardo που έβαλε την πολύ μαλακή γόμα και επιβεβαιώνοντας πως στο Χανγκαρόρινγκ οι Red Bull βολεύονται όσο ίσως σε καμία άλλη πίστα, ήταν 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Hamilton! Και δεν σταμάτησε εκεί αφού το επόμενο πέρασμά του ήταν ακόμα καλύτερο: στο 1.18.486!

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίας, έκανε την εμφάνιση της στις πρώτες θέσεις και η Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να βάζει την πολύ μαλακή γόμα και να περνάει δεύτερος, μπροστά από τις Mercedes.

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές στην κορυφή, ενώ το FP1 ολοκληρώθηκε επεισοδιακά καθώς ο Jolyon Palmer πάτησε άγαρμπα πάνω στα κερμπ, η εμπρός αεροτομή της Renault R.S.17 διαλύθηκε και τα κομμάτια της προκάλεσαν και κλατάρισμα στο εμπρός δεξί ελαστικό. Αυτό προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας, την οποία διαδέχθηκε η καρό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ουγγαρίας (FP1): Στην κορυφή η Red Bull

Photo Credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ