FORMULA 1

GP Ουγγαρίας (FP1): O Ρικιάρντο άνοιξε την αυλαία

Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the first free practice session for the Hungarian Formula One Grand Prix, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, northeast of Budapest, Friday, July 27, 2017. The Hungarian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Laszlo Balogh)
Red Bull driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the first free practice session for the Hungarian Formula One Grand Prix, at the Hungaroring racetrack in Mogyorod, northeast of Budapest, Friday, July 27, 2017. The Hungarian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Laszlo Balogh) AP

Οι Ρικιάρντο και Φερστάπεν ήταν οι ταχύτεροι στις πρώτες δοκιμές του Χανγκαρόρινγκ, καθώς ο Φέτελ μπήκε ανάμεσά τους με την ultra μαλακή γόμα.

Στην ιδιαίτερη -λόγω των πολύ αργών στροφών και της ολισθηρής επιφάνειάς της- πίστα της Βουδαπέστης η Red Bull RB14 ανέκαθεν θεωρούνταν φαβορί (λόγω των χαρακτηριστικών μηχανικής της πρόσφυσης) και οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν άρχισαν να το επιβεβαιώνουν με τον πρώτο και τον τρίτο χρόνο στις εναρκτήριες Ελεύθερες Δοκιμές του GP Ουγγαρίας, 12ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Ανάμεσα στον Αυστραλό και στον Ολλανδό έβαλε τη Ferrari του ο Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως ο Γερμανός έκανε τον καλύτερο χρόνο του, 79 χιλιοστά πιο αργό του Ρικιάρντο, χρησιμοποιώντας πιο μαλακή γόμα (ultrasoft), σε σχέση με την πιο αργή Soft του Ρικιάρντο. Με τα soft, άλλωστε, ο Φερστάπεν έφτασε τον Γερμανό στα 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Πίσω από την πρώτη τριάδα, ο Κίμι Ράικονεν έμεινε στα 3 δέκατα μακριά με την έτερη Ferrari, ενώ η πρώτη Mercedes, του Λιούις Χάμιλτον, έκανε τον πέμπτο χρόνο, τέσσερα δέκατα πίσω από την κορυφή. Ο Φινλανδός και ο Άγγλος -όπως και ο 6ος Μπότας- επίσης δεν έκαναν γρήγορο γύρο με τα ultrasoft ελαστικά, τα οποία χρησιμοποίησε μόνο ο Φέτελ.

Πίσω από τις τρεις κορυφαίες ομάδες, οι Haas-Ferrari και Renault συνέχισαν και αυτή τη φορά τη μονομαχία τους και ο Ρομέν Γκροζάν της πρώτης ήταν οριακά ταχύτερος του Νίκο Χούλκενμπεργκ - πριν ο Γερμανός σταματήσει με μηχανικό πρόβλημα στην έξοδο διαφυγής της στροφής 5.

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

GP Ουγγαρίας (FP1): O Ρικιάρντο άνοιξε την αυλαία
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ