FORMULA 1

GP Μπαχρέιν (Pole): Έσπασε το ρόδι ο Bottas

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland gestures after he clocked the fastest time during the qualifying session for the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, April 15, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. At left is Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany who clocked the third fastest time. (AP Photo/Hassan Ammar)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland gestures after he clocked the fastest time during the qualifying session for the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Saturday, April 15, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. At left is Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany who clocked the third fastest time. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

O Valtteri Bottas πανηγύρισε στην πίστα του Σακχίρ την παρθενική pole position της καριέρας του στη Formula 1

To σερί του Lewis Hamilton στις pole position σταμάτησε αλλά όχι από τις Ferrari που έως τώρα αποτελούσαν τον μεγάλο αντίπαλο. Η ήττα ήρθε από φίλια πυρά και συγκεκριμένα από τον teammate του, Valtteri Bottas!

Ο Φινλανδός έκανε την έκπληξη και κάνοντας τέλειο γύρο στο φινάλε κατάφερε να κλέψει την pole. Η Mercedes έκανε το 1-2, σε μία ημέρα που η Ferrari δεν την απείλησε. Ας τα δούμε αναλυτικά…

H πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 30.4 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 31.7, με τον Lewis Hamilton να κάνει τον καλύτερο χρόνο με επίδοση στο 1.30.814. Ο Βρετανός έκανε την επίδοση αυτή με τη μαλακή γόμα, με την ίδια επιλογή ο τέταρτος Vettel και ο πέμπτος Bottas ήταν δύο δέκατα πίσω του. Αντίθετα, με την πολύ μαλακή γόμα, ο Verstappen ήταν μόλις 90 εκατοστά μακριά από τον οδηγό της Mercedes και ο τρίτος Raikkonen 174.

Στην ουρά ο Carlos Sainz βρισκόταν σε γύρο που θα τον έφερνε σίγουρα στην πρώτη δεκάδα όταν ξαφνικά η Toro Rosso έχασε τη φόρα της και ακινητοποιήθηκε στην άκρη της αγωνιστικής γραμμής. Εκτός συνέχειας έμεινε ξανά ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren, ο Marcus Ericsson με τη Sauber ενώ οι κίτρινες σημαίες λόγω του Sainz, έβγαλαν νοκ άουτ τόσο τον Sergio Perez (Force India) όσο και τον Kevin Magnussen (Haas).

Στο Q2 ο Hamilton συνέχισε το βιολί του, αυτή τη φορά κατεβαίνοντας σχεδόν ενάμιση δευτερόλεπτο, στο 1.29.535. Προφανώς αυτή τη φορά με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, με τα κόκκινα διακριτικά, όπως όλοι. Υπενθυμίζουμε πως οι πρώτοι 10 θα εκκινήσουν με το σετ ελαστικών με το οποίο σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις τους στο Q2. Ο teammate του Lewis ήταν 20 χιλιοστά πίσω του ενώ ο Vettel 61. Στην ζώνη αποκλεισμού βρέθηκε ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso, o Lance Stroll με τη Williams, o Pascal Wehrlein που στην επιστροφή του στη δράση εντυπωσίασε, ο Esteban Ocon με τη Force India και ο Fernando Alonso που προδόθηκε ξανά από την υβριδική μηχανή της Honda.

Στο Q3, στη πρώτη ζαριά o Hamilton ήταν ξανά ταχύτερος, αυτή τη φορά στο 1.28.792. Με τον Bottas 52 χιλιοστά πιο αργό και τις Ferrari πολύ πίσω. Στη δεύτερη ζαριά ο Bottas απάντησε, ήταν κατά 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος , σε αντίθεση με τον Hamilton που δεν μπορούσε να βελτιώσει την επίδοση του. Οι Ferrari πάλι ήταν πολύ πίσω και έτσι ο Φινλανδός πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του στη Formula 1! H Mercedes κλείδωσε την πρώτη σειρά του grid, ενώ η δεύτερη και η τρίτη είναι μοιρασμένες ανάμεσα στις Ferrari και Red Bull.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

GP Μπαχρέιν (Pole): Έσπασε το ρόδι ο Bottas

Photo credits: AP Photo/Hassan Ammar

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ