FORMULA 1

GP Μπαχρέιν, FP2: Ταχύτερος ο Vettel αλλά…

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the first practice session for the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, April 14, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the first practice session for the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, April 14, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel, σημείωσε και το απόγευμα τον καλύτερο χρόνο αλλά αυτή τη φορά αντιμετώπισε προβλήματα

Το δυναμικό ξεκίνημα της Scuderia Ferrari στο Grand Prix του Μπαχρέιν συνεχίστηκε με τον Sebastian Vettel να είναι ταχύτερος όλων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ωστόσο, παρότι το 1.31.310 του χάρισε την κορυφή, ένα τεχνικό πρόβλημα στην SF70H του στέρησε πολύτιμο χρόνο δουλειάς στην πίστα υπό το φως των προβολέων – σε παρόμοιες δηλαδή συνθήκες και θερμοκρασίες με αυτές που επικρατούν στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

«Έσβησαν όλα», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πριν παρκάρει στην άκρη του σιρκουί. Νωρίτερα το κιβώτιο του είχε κολλήσει στην τέταρτη σχέση αλλά ήταν τυχερός διότι το μονοθέσιο του ακινητοποιήθηκε λίγο πριν την είσοδο του pit lane και με τη βοήθεια των κριτών κατάφερε να επιστρέψει στο box της ιταλικής ομάδας.

Έτσι αντί να χάσει και τα 35 λεπτά που απέμεναν, έχασε μόνο 20 αφού οι μηχανικοί των κόκκινων επιδιόρθωσαν το πρόβλημα και τον έστειλαν ξανά στην πίστα.

Όπως είπαμε, οι συνθήκες ήταν παρόμοιες με αυτές που περιμένουμε στη μάχη της pole, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να πέφτουν κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, σε αντίθεση με το FP1, οι διαφορές ήταν πολύ μικρότερες και η μάχη στην κορυφή μεγάλη.

Ο Valtteri Bottas ήταν μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός για λογαριασμό της Mercedes ενώ η Red Bull του Daniel Ricciardo ήταν άλλα 15 χιλιοστά πιο πίσω!

Στο ένα δέκατο ήταν ο Raikkonen που είχε νέα MGU-H και Turbo μετά τα πρωινά προβλήματα, στα δύο ο Lewis Hamilton με την άλλη Mercedes ενώ στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκαν επίσης η Renault του Nico Hulkenberg, η Williams του Felipe Massa και η Red Bull του Max Verstappen.

Προβλημάτων συνέχεια για τη McLaren, με τον Fernando Alonso μόλις 15 και τον Stoffel Vandoorne τελευταίο! Ο Βέλγος αναγκάστηκε μετά τα προβλήματα στο FP1, να αλλάξει όλα τα μέρη της υβριδικής του μηχανής πλην της μπαταρίας και της CE (μονάδα διαχείρισης ηλεκτρονικών). Τέλος, προβλήματα με την… καπνισμένη του υβριδική μηχανή αντιμετώπισε και ο Carlos Sainz.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μπαχρέιν, FP2: Ταχύτερος ο Vettel αλλά…
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ